Expert IT systems and devices

BOL/BBL, niveau 4

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Een computernetwerk dat niet of niet goed werkt, kan de dagelijkse werkzaamheden van gebruikers goed in de war schoppen. Het is dan erg fijn dat zij een professional zoals jij kennen, omdat jij ervoor kunt zorgen dat een netwerk of computerprogramma weer doet waar het voor bedoeld is. Als je werkt in netwerk- en mediabeheer, dan ben je verantwoordelijk voor de hard- en software binnen jouw bedrijf. Hebben computers en netwerken voor jou geen geheimen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Hoe ziet de opleiding expert IT systems and devices eruit?

Tijdens de opleiding tot expert IT systems and devices leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan bij ICT-bedrijven. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op in de vorm van stage (BOL) of tijdens je baan (BBL).

Als Expert IT systems and devices:

  • ben je bij een bedrijf vaak de contactpersoon op ICT gebied;
  • heb je, naast de werkzaamheden van een allround medewerker IT systems and devices, als taak om je informatiesystemen te beveiligen en heb je een rol bij het vertalen van wensen van opdrachtgevers naar aanpassingen of vernieuwingen;
  • heb je oog voor de organisatie, een helicopterview en kun je goed delegeren;
  • werk je vaak samen in projectteams en heb je verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de IT infrastructuur en devices en het ondersteunen van gebruikers. 

Scrum methode

Bij de IT-opleidingen van het Regio College wordt gebruik gemaakt van de SCRUM methode. De SCRUM methode is een manier van werken die is ontstaan in de IT en doordat het zeer efficiënt is gebleken wordt deze methode nu ook in meerdere sectoren toegepast. Alle taken beginnen onder het kopje “to do” en worden verplaatst naar het kopje “in progress” op het moment dat eraan gewerkt wordt. Als de taken klaar zijn worden ze verplaatst naar het laatste kopje “Done”. Er wordt van tevoren een bepaald hoe lang iemand mag doen over een taak. Op deze manier wordt er veel werk in een korte tijd gedaan.

Waar ga je werken?

Je kunt aan de slag in de ICT dienstverlening of op een ICT afdeling van een bedrijf. Je kunt ook vanuit ICT-dienstverlenende bedrijven worden gedetacheerd.

BOL- of BBL-opleiding

BOL-opleiding

Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. In de eerste helft van je opleiding is dat twee dagen per week. In de tweede helft van je opleiding ga je drie dagen per week stagelopen. Je loopt stage op twee verschillende praktijkadressen.

BBL-opleiding

Bij een BBL-opleiding ga je een dag per week naar school en werk je minimaal twintig uur in de praktijk. Het is belangrijk dat je eerst op zoek gaat naar een baan, zodat jouw  werkgever je kan aanmelden bij Regio College. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je hier.

De BBL-variant kun je ook volgen via de Linden-IT Academy

Linden-IT heeft samen met het Regio College de Linden IT Academy opgericht. Hierin bieden wij een tweejarig BBL-traject (niveau 4) in de vorm van ‘blended learning’. Gedurende dit traject behaal je tijdens een bootcamp de benodigde ITIL- en Microsoft-certificeringen, waarna je een BBL-overeenkomst aangeboden krijgt en de studie wordt gefinancierd door Linden-IT. Het voordeel van een BBL-traject is dat de opgedane kennis meteen in de praktijk gebracht kan worden. Je bouwt werkervaring op en verdient geld. Uiteraard word je op afstand ondersteund door de ‘docent’. Om de kwaliteit van het diploma te waarborgen krijg je doorlopend de ruimte om je onder begeleiding van consultants van Linden-IT te ontwikkelen richting mbo ICT-niveau 4, naast je dagelijkse werkzaamheden. Meer informatie (o.a. toelatingseisen).

Keuzedelen

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

  • Digitale vaardigheden gevorderd
  • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)
  • Voorbereiding hbo
  • Verdieping software

Vervolgopleiding expert IT systems and devices

Je kunt verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Communication & multimedia design of System & network engineering.

Praktische informatie

Aanvullende certificaten Volg je een niveau 4-opleiding, dan kun je bij het Regio College aanvullende ICT-certificaten halen van Cisco en Microsoft. Je bent dan (nog) beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het gaat om de volgende certificaten:
  • CCENT en CCNA Routing & Switching van Cisco;
  • MTA van Microsoft;

Diverse Microsoft IT Academy certificaten zijn er voor zowel Software Developer als Expert IT systems and devices. De CCNA-certificaten zijn bedoeld voor Expert IT systems and devices. Een enkel CCNA-certificaat kan ook al worden behaald tijdens de opleiding Allround medewerker IT systems and devices op niveau 3.

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma kl, gl of tl;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
  • mbo-diploma niveau 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum

Augustus en februari. Tussentijds instromen mogelijk.

Duur opleiding

3 jaar. Versneld afronden mogelijk met een diploma ICT niveau 3.

Locatie

Zaandam

Kosten opleiding

  • Je betaalt het landelijk bepaalde cursusgeld (BBL) of lesgeld (BOL);
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 350; h
  • eb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over opleidingskosten vind je hier. 

Open dag expert IT systems and devices

Heb je interesse in de opleiding tot expert IT systems and devices, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Meer informatie over de open dag vind je hier.

Wat je wellicht ook interessant vindt