Uiterlijke verzorging

Ben jij creatief, altijd bezig met uiterlijke verzorging en kun je goed met mensen omgaan?  Bij het Regio College kun je je specialiseren in wat jij het beste kunt. Of je nou kapper, schoonheidsspecialist of visagist wilt worden. Bij opleidingen in de richting Uiterlijke Verzorging krijg je zowel theorie- als praktijklessen. In onze mooie praktijklokalen lijkt het alsof je al echt in een kapperszaak of schoonheidssalon aan het werk bent. 

Dit leer je tijdens de uiterlijke verzorging opleidingen

De twee richtingen binnen deze sector zijn schoonheidsspecialist en kapper. 

Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist leer je hoe je een huidanalyse kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook leer je precies en hygiënisch te werken. Je bent altijd bezig met de laatste trends en ontwikkelingen in je beroep. Je stelt een klant helemaal op haar of zijn gemak, leert te adviseren op basis van de behoeften van de klant en blijft altijd vriendelijk en beleefd. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding Schoonheidsspecialist echt iets voor jou!

Kapper

Je leert alle nieuwste kappers technieken op het gebied van knippen, verven, wassen en meer. Je leert te werken met verschillende soorten haar en kapsels. Op basis van wat de klant wil geef jij advies over een kapsel of kleur. Je vindt het leuk om een praatje te maken zodat de klanten zich welkom voelen. Spreekt dit je aan? Dan is een kappersopleiding wat voor jou! Veel kappers starten een eigen bedrijf nadat zij hun kapper diploma hebben behaald. Kun je goed zelfstandig werken en neem je initiatieven, dan is voor jezelf gaan werken misschien iets voor jou. 

Open dag uiterlijke verzorging

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Locatie uiterlijke verzorging-opleidingen 

Alle uiterlijke verzorging-opleidingen van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 99.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround schoonheidsspecialist 4 BOL Haarstylist dame 3 BOL Kapper 2 BOL Schoonheidsspecialist 3 BOL