Uiterlijke verzorging

Kappers lachen in de camera terwijl ze de haren wassen van hun klanten

Ben jij goed met mensen, creatief en goed met uiterlijke verzorging? Laat het Regio College jou helpen om je te specialiseren in wat jij het beste kunt. Of je nou kapper, schoonheidsspecialist, visagie of pedicure wilt worden. Bij opleidingen in de richting Uiterlijke Verzorging leer je door te doen. Daarom besteden wij veel aandacht aan oefeningen in de praktijk. Bij de opleidingen binnen deze sector, krijg jij hier als student goed de kans voor.

Dit leer je tijdens een uiterlijke verzorging opleiding

De twee opleidingen binnen deze sector zijn schoonheidsspecialist en kapper, deze worden op mbo niveau 2,3 en 4 gegeven. Ben jij benieuwd welke van de twee opleidingen beter bij jou past? Lees dan verder.

Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist leer je hoe je een huidanalyse kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook leer je precies en hygiënisch te werken en onderzoek je tijdens je opleiding de laatste trends op schoonheidsgebied. Daarnaast ben je onder alle omstandigheden vriendelijk en beleefd en ben je klantgericht. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding Schoonheidsspecialist echt iets voor jou!

Kapper

Je bent tijdens je werk veel fysiek in contact met klanten, je behandelt klanten op een formele manier. Je bent een vertrouweling en dan komen er al snel persoonlijke verhalen naar voren. Jij bent dus voor alles integer. Verder ben je dienstverlenend en verzorgend, je leert omgaan met stress en kritiek wat tijdens je werk kan voorkomen. Ook heb je een goede dosis doorzettingsvermogen. Onder alle omstandigheden weet je beleefd en vriendelijk te blijven. Spreekt dit je aan? Dan is een kappersopleiding wat voor jou! Veel kappers gaan voor zichzelf werken nadat zij hun kapper diploma hebben behaald. Wil je ook voor jezelf gaan werken? Zorg ervoor dat je goed zelfstandig leert werken en initiatieven neemt.

Open dag uiterlijke verzorging

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround schoonheidsspecialist 4 BOL Haarstylist dame 3 BOL Kapper 2 BOL Schoonheidsspecialist 3 BOL