Brede opleiding Dienstverlening Zorg, Sport of Facilitair niveau 2

Helpende in de Zorg en Welzijn schenkt koffie

Vind jij het leuk om andere mensen te helpen en hou je van afwisseling in je werk? Dan zit je goed bij Dienstverlening! Of het nou gaat om het helpen van een cliënt bij het aankleden, samen met een cliënt een spelletje doen of een wandeling maken, een vergaderruimte klaarzetten, bestellingen opnemen voor de lunch, materialen klaarzetten voor een sportevenement of assisteren bij een animatieactiviteit op een camping; jij bent van alle markten thuis. 

Dit ga je leren tijdens de opleiding dienstverlening mbo

In het eerste half jaar is de leerstof voor alle opleidingen binnen de dienstverlenende sector hetzelfde. Tijdens dit eerste half jaar leer je onder meer gastvrij, servicegericht en veilig werken. Je vindt het leuk om  met mensen te werken en bent altijd bereid iets voor een ander te doen. Je hebt oog voor wat er moet gebeuren en neemt zelf initiatief wanneer dat nodig is. Je leert plannen en voorbereiden/regelen van bijvoorbeeld evenementen of een sportdag. Herken je jezelf in deze eigenschappen en heb je een vmbo-diploma basis? Kies dan voor de brede opleiding Dienstverlening!

Basisjaar

Het eerste half jaar van je opleiding is voor alle opleidingen hetzelfde. Je wordt al wel geplaatst in de opleiding van jouw keuze. In de eerste periode is veel werkveldoriëntatie opgenomen. Als dienstverlener ben je breed inzetbaar en kun je te maken krijgen met uiteenlopende doelgroepen: jonge kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Tijdens werkveldoriëntatie leer je wat er allemaal bij komt kijken om met deze doelgroepen te werken. De werkveldoriëntatie levert je een stageplek op, waar je in de tweede periode twee dagen per week stage loopt. Naast de stage krijg je op school vakleer die hoort bij het werkgebied van de dienstverlener en kies je elke periode een vak naar keuze.

Uitstroomprofiel

Tijdens periode 2 leg je met je loopbaancoach vast welk uitstroomprofiel je hebt gekozen en hoe je verder je tweede jaar ingaat. Je kan kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Helpende zorg en welzijn 2 BOL/BBL Medewerker facilitaire dienstverlening 2 BOL Medewerker recreatie en sport 2 BOL