Menu
Mbo-opleidingen

Dienstverlening

 

Brede opleiding dienstverlening niveau 2

Als dienstverlener ben je breed inzetbaar. Of het nou gaat om het helpen van een cliënt bij het aankleden, samen met een cliënt een spelletje doen of een wandeling maken, een vergaderruimte klaarzetten, bestellingen opnemen voor de lunch, materialen klaarzetten voor een sportevenement of assisteren bij een animatieactiviteit op een camping; jij bent van alle markten thuis.

Een dienstverlenend beroep, iets voor jou?

Je bent dienstverlenend, zorgzaam, flexibel en gastvrij. Je vindt het leuk om met mensen te werken en bent altijd bereid iets voor een ander te doen. Natuurlijk heb je oog voor wat er moet gebeuren. Je kunt goed plannen en je houdt ervan om dingen te regelen. Je bent een echte doener. Herken je jezelf in deze eigenschappen en heb je een vmbo-diploma basis? Kies dan voor de brede opleiding dienstverlening!

Basisjaar

Je start je opleiding met een breed basisjaar. Je wordt geplaatst in de opleiding van jouw keuze. Gedurende het jaar onderzoek je welk uitstroomprofiel het beste bij je past: 

  • Medewerker facilitaire dienstverlening: je verricht ondersteunende werkzaamheden bij een bedrijf of instelling; 
  • Helpende zorg en welzijn: je biedt persoonlijke zorg in de woon- en leefomgeving van cliënten; 
  • Medewerker sport en recreatie: je assisteert bij sport- en recreatieactiviteiten.

Wat leer je in het basisjaar?

In de eerste periode is veel werkveldoriëntatie opgenomen. Als dienstverlener ben je breed inzetbaar en kun je te maken krijgen met uiteenlopende doelgroepen: jonge kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Tijdens werkveldoriëntatie leer je wat er allemaal bij komt kijken om met deze doelgroepen te werken. De werkveldoriëntatie levert je ook een stageplek op waar je in de tweede periode start met twee dagen stage in de week.
Naast de stage krijg je op school vakleer die hoort bij het werkgebied van de dienstverlener en kies je elke periode een vak naar keuze. 

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Gedurende periode 2,3 en 4 leg je met je loopbaancoach vast welk uitstroomprofiel je hebt gekozen en hoe je verder je tweede jaar ingaat.  

 

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Medewerker sport en recreatie 2 BOL Medewerker facilitaire dienstverlening 2 BOL Helpende zorg en welzijn 2 BOL
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Kom naar de open dag30 januari 2019, van 18 tot 20.30 uurKom naar de open dagStuderen in Purmerend?Lees hier meer!Studeren in Purmerend?Download de brochure 2019-2020Download de brochure 2019-2020