Tussen(half)jaar Switch

Ben je nog geen student? Zit je bijvoorbeeld in 4 vmbo of in de derde of vierde van de havo? Heb je er alles aan gedaan en weet je nog steeds niet welke mbo-opleiding je wilt gaan volgen? Wil je de tijd nemen om te ontdekken wie je bent en wat er bij je past? Dan is misschien het tussen(half)jaar van Switch iets voor jou! 

Voor vmbo-ers en voor havisten

Dit traject is zowel geschikt voor leerlingen in vmbo-4 als voor leerlingen die dreigen vast te lopen in 3 of 4 havo en zich willen oriënteren op het mbo.  

Wat is Switch?

Met Switch ga je op onderzoek uit. Welke interesses heb ik? Wat zijn mijn talenten? Welke skills (vaardigheden) heb ik en welke skills zijn handig om te ontwikkelen? Je werkt aan verschillende projecten, gaat op bezoek bij bedrijven, bezoekt gastcolleges en werkt aan je skills. Je maakt uitgebreid kennis met beroepen en opleidingen. Je krijgt de ruimte en tijd om te oriënteren welke vervolgopleiding en welk werkveld bij jou passen. Daarnaast krijg je les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Kortom, je komt tot de ontdekking wie JIJ bent, met een onderwijsprogramma dat op jou is gericht. Tegelijkertijd ontwikkel je kennis en vaardigheden die jou een voorsprong geven in de volgende fase van je studieloopbaan:

  • Samenwerken
  • Ondernemend gedrag
  • Culturele ontwikkeling
  • Digitale vaardigheden
  • Creatief en oplossingsgericht denken
  • Voorsprong bij Nederlands, rekenen en burgerschap

Startdatum

Augustus

Duur en resultaat van het traject

Het traject is breed opgezet en op maat. Je start na de zomervakantie met oriëntatie en ontwikkeling van skills die jouw succeskansen in de volgende loopbaanstappen vergroten. Duur van het traject is van half jaar tot een jaar. Dit is afhankelijk van de instroommomenten in een vervolgopleiding. De laatste periode van het traject ligt de focus op (maatschappelijk) stage, werk oriëntatie of het behalen van een mbo2-diploma (dit is alleen mogelijk met minimaal een vmbo-kader achtergrond). 

Toelatingseisen: 

Minimaal diploma vmbo basis of overgangsbewijs 3 naar 4 havo.

Kosten

Je betaalt ongeveer € 75 in verband met licentiekosten. De exacte kosten zijn afhankelijk van de duur en het doel van jouw traject. Ook zijn er kosten als je meegaat met een (niet verplichte) studiereis. Voor dit traject het je een laptop nodig.

Intake

Om erachter te komen of Switch iets voor jou is, plannen we een intakegesprek in.

Vragen/aanmelden

Wil je meer weten over Switch of wil je je aanmelden? Mail dan naar servicecentrum@regiocollege.nl.