Installatietechniek opleidingen

  • Monteur service en onderhoud installaties en systemen geconcentreerd aan het werk

Opleidingen Installatietechniek BBL

Installatietechniek kom je overal tegen, maar is niet altijd zichtbaar. Totdat er iets misgaat. Een dak dat lekt, de verwarming die het niet doet, een lekkende waterleiding. Dan moet de servicemonteur komen om het probleem op te sporen en zo snel mogelijk te verhelpen, voordat er al te grote schade ontstaat. De installatie monteur installeert ook cv’s, legt leidingen aan en zorgt voor de gas- en wateraansluitingen. Afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt, doe je dat bij mensen thuis, maar ook in kantoorpanden of bij nieuwbouwprojecten. Veiligheid is daarbij heel belangrijk. Het is praktisch werk en veelzijdig. Je kunt jezelf als installateur verder ontwikkelen, in bijvoorbeeld dakbedekking of klimaatbeheersing.

Wat leer je in de installatietechniek?

Als installateur werk je graag aan praktische klussen. Je leert zelfstandig, nauwkeurig en veilig werken en denkt logisch na. Tijdens de opleiding leer je verschillende installatietechnieken. Denk aan het leggen, instellen, afstellen en onderhouden van bijvoorbeeld rioleringen, waterinstallaties, ventilatiesystemen en centrale verwarmingen. Omdat je als installateur met verschillende klanten te maken hebt, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding in de installatietechniek echt iets voor jou! 

Open dag installatietechniek

Heb je interesse in de opleiding installateur, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Locatie installatietechniek

De opleiding Installatietechniek van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 99.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties 3 BBL Eerste monteur utiliteit 3 BBL Eerste monteur woning 3 BBL Monteur service en onderhoud installaties en systemen 2 BBL Monteur werktuigkundige installaties 2 BBL