Installatietechniek

Installatietechniek kom je overal tegen, maar is niet altijd zichtbaar. Totdat er iets misgaat. Een dak dat lekt, de verwarming die het niet doet, een lekkende waterleiding. Dan moet de servicemonteur komen om het probleem op te sporen en zo snel mogelijk te verhelpen, voordat er al te grote schade ontstaat. De installatiemonteur installeert ook cv’s, legt leidingen aan en zorgt voor de gas- en wateraansluitingen. Afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt, doe je dat bij mensen thuis, maar ook in kantoorpanden of bij nieuwbouwprojecten. Veiligheid is daarbij heel belangrijk. Het is praktisch werk. En veelzijdig. Je kunt je ook verder ontwikkelen, bijvoorbeeld in dakbedekking of klimaatbeheersing.

Iets voor jou?

Je werkt graag met je handen aan praktische klussen. Je kunt zelfstandig, nauwkeurig en veilig werken en je beschikt over logisch denkvermogen. Omdat je als installateur met verschillende klanten te maken hebt, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Monteur werktuigkundige installaties 2 BBL Eerste monteur woning 3 BBL Eerste monteur utiliteit 3 BBL Monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties en systemen 2 BBL Eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties 3 BBL
Stefan Walsweer werkt bij Holland Jachtbouw in Zaandam