Opleidingen Maatschappelijke zorg

Begeleider gehandicaptenzorg doet met een jongen een bordspelletje

Maatschappelijke zorg 

Met de opleidingen in de sector maatschappelijke zorg, kan je veel kanten op. De mensen met wie je te maken hebt zijn van alle leeftijden. Je begeleidt en ondersteunt ze op het gebied van persoonlijke verzorging, wonen en huishouden, werk, scholing en vrije tijd. Je bedenkt en organiseert activiteiten zodat zij zich blijven ontwikkelen op kennis en sociaal gebied. In de gehandicaptenzorg voer je daarnaast ook verpleegtechnische handelingen uit.

Wat leer je tijdens de opleiding maatschappelijke zorg niveau 3 & 4?

Tijdens de opleiding maatschappelijke zorg ben je intensief bezig met mensen en heb je een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je leert jezelf verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander, zo begrijp je iemand beter en kun je ook beter helpen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het leren plannen en organiseren, samenwerken, overleggen en communiceren. Ben jij zorgzaam, flexibel en geduldig, en werk je graag met mensen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! 

Open dag Maatschappelijke zorg

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Begeleider maatschappelijke zorg 3 BOL/BBL Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg 4 BOL/BBL