Metaaltechniek

Lasser met beschermingsmasker aan het lassen

Mbo-opleiding Metaaltechniek

Heb je affiniteit met computers en techniek? Dan in de metaalindustrie een omgeving waarin je jezelf kunt ontplooien tot een vakman.

Een wereld zonder metaal is niet meer voor te stellen. Van schepen, pijpleidingen, bruggen, simpele gebruiksvoorwerpen, heftrucks en auto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt metaal aan te pas. Metaal wordt op allerlei manieren bewerkt. Iets maken van staal en aan het eind van de dag kunnen zeggen: dit heb ik gemaakt. Wat is er nou mooier dan dat? Je werkt niet alleen met je handen, maar ook met je hoofd. Je bedient bijvoorbeeld machines die steeds vaker computergestuurd zijn. Werken in de metaal is al lang niet meer dat vieze en zware werk van vroeger. Het is een veelzijdig vak met goede carrièremogelijkheden.

Wat leer je in de metaaltechniek?

Er zijn veel verschillende kanten die je op kunt gaan binnen deze sector, zo leer je als constructiewerker onder andere boren, lassen, monteren en afbramen wat voornamelijk is gericht op metaal bewerking. Hou je meer van technologie en wil je bezig zijn met hightech apparatuur? Dan zal de opleiding Technicus engineering beter bij jou passen. Tijdens de opleiding technicus engineering ga je aan de slag met het programmeren van robots, onderhouden en bouwen van industriële machines en het ontwerpen van producten en systemen. 

Open dag metaaltechniek

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen en meld je aan.

Locatie metaaltechniek

De opleiding Metaaltechniek van het Regio College worden gegeven in Zaandam. Het adres is Cypressehout 99.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Allround constructiewerker (allround medewerker productietechniek) 3 BBL Allround precisieverspaner 3 BBL Constructiewerker (Medewerker productietechniek) 2 BBL Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw 3 BBL Monteur service en onderhoud installaties en systemen (werktuigbouw) 2 BBL Technicus engineering werktuigbouw 4 BOL/BBL Verspaner (Medewerker productietechniek) 2 BBL