Metaaltechniek

Een lasser aan het werk.

Heb je affiniteit met computers en techniek? Dan in de metaalindustrie een omgeving waarin je jezelf kunt ontplooien tot een vakman met goede carrièremogelijkheden.

Een wereld zonder metaal is niet meer voor te stellen. Van schepen, pijpleidingen, bruggen en heftrucks tot auto’s en simpele gebruiksvoorwerpen: je kunt het zo gek niet bedenken of er komt metaal aan te pas. Metaal wordt op allerlei manieren bewerkt. Iets maken van eerlijk staal en aan het eind van de dag kunnen zeggen: dit heb ik gemaakt. Wat is er nou mooier dan dat? Je werkt niet alleen met je handen, maar ook met je hoofd. Je bedient bijvoorbeeld machines die steeds vaker computergestuurd zijn. Werken in de metaal is al lang niet meer dat vieze en zware werk van vroeger. Het is een veelzijdig vak met prima carrièremogelijkheden.

Iets voor jou?

Je hebt affiniteit met computers en techniek. Je bent nieuwsgierig hoe iets werkt of in elkaar zit. En je hebt ruimtelijk inzicht, je kunt je voorstellen hoe een getekende constructie er in het echt uitziet. Ook als je al een paar jaar ervaring hebt in de metaal zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je wilt alle kneepjes van het vak leren met de bijbehorende theorie. Of je hebt de ambitie om hogerop te komen. Misschien wil je in de toekomst wel een eigen bedrijf starten. Dat betekent dat je zelfstandig kunt werken en dat je zowel mondeling als schriftelijk kunt duidelijk maken wat je bedoelt.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Constructiewerker 2 BBL Allround constructiewerker 3 BBL Verspaner 2 BBL Allround precisieverspaner 3 BBL Monteur service en onderhoud installaties en systemen (werktuigbouw) 2 BBL Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw 3 BBL Technicus engineering (werktuigbouw) 4 BOL/BBL
"Mijn vrienden sleutelden altijd aan auto’s en zo ben ik...