Externe vertrouwenspersoon

Bestuursbureau, Zaandam/Alkmaar

Het uurtarief willen we in overleg met jou vaststellen.

Wil jij bijdragen aan een veilige en integere werkomgeving waarin medewerkers optimaal kunnen functioneren en zich veilig voelen om het beste van zichzelf te geven voor de organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je werk

De externe vertrouwenspersoon richt zich erop om melders van ongewenst gedrag en integriteit te ondersteunen en te helpen bij het de-escaleren, beëindigen van het als ongewenst ervaren gedrag en het stopzetten van de integriteitschending. Opvang, begeleiding en het meedenken over de oplossing zijn hierbij het doel. De externe vertrouwenspersoon begeleidt de medewerker bij elke stap die de medewerker wil zetten in een organisatie, van niets doen tot een klachtenprocedure en alles wat daartussen ligt. De melder blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de keuzes die er gemaakt worden voor het oplossen van de casus. De melder houdt dus de regie! Na het oplossen van de casus verleent de vertrouwenspersoon nog enige tijd nazorg.

Wij onderscheiden drie hoofdtaken voor de externe vertrouwenspersoon:

  1. Opvangen, begeleiden en adviseren van de medewerker
  2. Voorlichten, informeren en inspireren van de organisatie
  3. Gevraagd en ongevraagd adviseren van bestuur en management

De externe vertrouwenspersoon valt rechtstreeks onder het bestuursbureau en rapporteert aan de bestuurssecretaris. Hij/zij doet dit vanuit een onafhankelijke positie. De externe vertrouwenspersoon werkt veel samen met de interne vertrouwenspersonen.

Jouw profiel

Je bent een open en toegankelijk persoon, die zich goed in de positie van de medewerker van het Talland College kan inleven. Je bent als vertrouwenspersoon geregistreerd bij de landelijke vereniging van vertrouwenspersonen. Je bent sociaal, empathische, toegankelijk en een oprecht persoon.

Ons aanbod

Het Talland College vindt het heel belangrijk om een veilige leer- en werkomgeving te creëren. Daar kan de externe vertrouwenspersoon een belangrijke rol in spelen. Om de onafhankelijkheid te waarborgen willen we de externe vertrouwenspersoon inzetten in een zzp constructie via een tussenpartij (Haert). Het uurtarief willen we in overleg met jou vaststellen.

Over ons

Regio College en Horizon College gaan in schooljaar 2024-2025 samen verder als Talland College. Sinds 1 januari 2024 zijn we één stichting. Word je aangenomen, dan kom je in dienst van deze nieuwe stichting.

We zijn een onderwijsinstelling waar vernieuwend onderwijs wordt gemaakt met ruim 1.800 medewerkers voor meer dan 17.000 studenten. Op onze locaties in Noord-Holland, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad, verzorgen we meer dan 200 mbo-opleidingen. Hierin werken we nauw samen met organisaties en het bedrijfsleven. Ons college staat midden in de samenleving. Onze studenten en medewerkers hebben een diverse achtergrond met ieder eigen unieke talenten. De verschillen in mensen helpen ons nog beter onderwijs te geven. Bij ons krijg je het vertrouwen om te werken vanuit je expertise in samenwerking met elkaar.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Frank de Graaf, bestuurssecretaris, 06-12508988. Ben je geïnteresseerd, dan zien we je reactie graag tegemoet uiterlijk 2 juli 2024, via f.degraaf@talland.nl. We streven ernaar de sollicitatiegesprekken in week 28 te laten plaatsvinden.