Oriëntatietrajecten Regio College

twee studenten mbo lachend achter hun laptop

Ontdek wie je bent, wat je wil en wat je kan!

Je hebt er alles aan gedaan en toch ben je er niet uit welke mbo-opleiding je wilt gaan volgen. Wil je de tijd nemen om te ontdekken wie je bent en welke opleiding daarbij past? Dan is een oriëntatietraject van het Regio College iets voor jou.

Tijdens het traject ga je op onderzoek uit. Je werkt aan verschillende projecten, gaat op bezoek bij bedrijven en volgt gastcolleges. Door het doen van opdrachten ontdek je waar jouw interesses liggen, welke vaardigheden je hebt en welke je wilt ontwikkelen. Je ontdekt wat bij jou wél en niet past. Zo wordt steeds duidelijker welke opleiding jij wilt gaat doen.

Oriëntatietraject Switch

Kies je voor Switch, dan kies je voor een breed traject. Je maakt uitgebreid kennis met beroepen en opleidingen. Je krijgt de ruimte en tijd om te onderzoeken welke vervolgopleiding en welk werkveld bij jou passen. Daarnaast krijg je les in algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Kortom, je komt tot de ontdekking wie JIJ bent, met een onderwijsprogramma dat op jou is gericht. 

Meer informatie traject Switch voor niet studenten

Oriëntatietraject voor huidige studenten

Ben je al student aan het Regio College en twijfel jij of de opleiding waar je nu zit wel echt bij je past en denk je er sterk aan om te stoppen me je opleiding? Het oriëntatietraject helpt je ontdekken wie je bent en wat bij je past.

Meer informatie over traject voor huidige studenten aan het Regio College