StartUp! Futureproof

Win jij € 1.000,- met het beste idee?

 

Beste studenten van het Regio én Horizon College,

Wil jij leren ondernemen en/of samen met andere studenten een nieuw product, dienst of oplossing verzinnen? Dan is StartUp! Futureproof iets voor jou!

Maak een start met het bouwen aan je eigen toekomst en die van een ander. Het maakt niet uit of je al een idee hebt dat je verder wilt uitwerken, misschien wel je eigen duurzame kledingmerk, of samen met mede studenten een nieuw idee wilt verzinnen.

Dit is StartUp! Futureproof

StartUp! Futureproof is een trainingsprogramma’s van 6 maanden boordevol praktische handvaten, persoonlijke coaching voor het leren opzetten van een startup, inspirerende gastsprekers, nieuwe netwerken en veel plezier! Je volgt trainingen samen met een groep gedreven studenten van verschillende opleidingen. Het mooie is, jij betaalt niets en het beste idee wint ook nog eens € 1000,-!

Wat we van jou verwachten

We vragen er wel een investering voor terug; jouw tijd en inzet. Je besteedt ongeveer 5 uur per week aan het programma. 2,5 uur per week op de dinsdagmiddag en de overige uren om aan jouw onderneming te werken en voor coaching. Buiten de workshops deel je jouw tijd zelf in, met medestudenten en eventueel je docent. Ook kan je bij een business coach terecht voor advies! Tijdens en rond de workshops verwachten we dat je actief meedoet en het geleerde in de praktijk toepast.

Het programma

Alle workshops zijn praktijkgericht. Je leert in 3 stappen jouw ideeën vorm te geven en om te zetten tot een concreet plan. Aan het eind van de 6 maanden heb je alle basiskennis om een startup te kunnen starten of heb je nieuwe skills geleerd die je kan inzetten in de toekomst!

Module 1 Inspiratie

Je doet inspiratie op om een idee voor een onderneming te vormen of jouw idee te verbeteren. Inspiratie haal je op door al direct met experts, potentiële klanten en partners in gesprek te gaan met een eerste minimale versie van het idee.

Module 2 Ontwerp en uitvoering

Tijdens deze module ga je het idee ontwerpen en het idee echt uitwerken. Je leert testen of het idee uitvoerbaar en haalbaar is.

Module 3 Pitch en feest

Dit is de afsluitende module waarin je leert pitchen en dat sluiten we feestelijk af!

Wanneer is wat

  • Kick-off: dinsdag 9 januari 15.00 – 20.00 (Indien nodig kan je vrijgeroosterd worden)
  • Daarna iedere dinsdagmiddag een workshop, maar niet in de examenweken en schoolvakanties
  • De workshop is van 16.00 tot 18.30 uur, vanaf 15.30 inloop met een broodje en drankje
  • Slotevent in juni 2024

Voor wie is het

StartUp! Futureproof is niet voor iedereen. Het is een extra scholingsprogramma voor studenten die willen ontdekken en/of leren wat het betekent om een eigen bedrijf op te zetten. Bij het bedenken en uitwerken van jouw idee houd je rekening met de impact op de omgeving. Stel dat je bijvoorbeeld een kledingmerk wilt opzetten, onderzoek je hoe je dit op een duurzame manier kan doen. Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende criteria:

  • Jij bent ambitieus en hebt lef
  • Je opleiding is goed op orde 
  • Jij haalt graag het beste uit jezelf en maakt af waar je aan begint.

Verder is jouw motivatie om mee te doen het belangrijkste selectiecriterium. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij de perfecte kanshebber om aangenomen te worden. Meld je aan en we zullen je contacten voor een kennismakingsgesprek! 

*Futureproof is een maatschappelijke diensttijd project, dat betekent dat je mogelijk een vrijstelling kan krijgen voor je maatschappelijke diensttijd uren.

Futureproof

Schrijf je nu in, druk op de rode button!

Wil je toch eerst nog iets vragen?

Stuur een mailtje naar of bel naar Zohair Elabd projectleider StartUp! Futureproof
zelabd@regiocollege.nl / 06 40 200 178