Sophie werkt in de optiekzaak van oud-klasgenoot Lucas

Wat kun je nu eigenlijk met een Optiek diploma? Oud-optiekstudent Sophie Basseleur rondde in 2020 haar opleiding af op het Regio College en is nu werkzaam bij XO Optics. 

Sophie: “De optiekwereld is ontzettend breed. Een klas zit vol verschillende mensen die allemaal hun eigen pad bewandelen. Sommigen werken voor een zelfstandige of zijn helemaal op hun plek bij een optiekketen, anderen willen uiteindelijk zzp’er worden, willen doorstuderen en er zijn ook klasgenoten die de ambitie hebben een eigen zaak te openen.”

Sophie’s klasgenoot Lucas Verstraten deed dit laatste. Midden in de coronaperiode, in het laatste jaar van zijn studie, opende hij op 24-jarige leeftijd in juni 2020 XO Optics. Een prachtige optiekzaak aan de Zuidas in Amsterdam. 

Sophie en Lucas zaten samen in de klas op het Regio College. Samen met Lucas heeft zij in de winkel van Lucas’ vader veel geoefend voor het eindexamen. “Tussen de oogmetingen door vertelde Lucas over zijn winkel. Ik was erg onder de indruk van XO Optics en hoefde dan ook niet lang na te denken toen mij een baan aangeboden werd. Zo werd een oud-klasgenoot ineens mijn werkgever én collega!”  Sophie is nu zeer tevreden met haar diploma op zak, een goede werkplek en leuke collega’s. “De opleiding Optiek heeft mij heel veel gebracht, dus die drie jaar studeren was het dubbel en dwars waard.”