Over de opleiding Technisch Specialist

Benny Bax, over de BBL-opleiding Technisch specialist:

“Toen ik op het vmbo zat, had ik een zaterdagbaantje bij een garage. Dat beviel me zo goed, dat ik besloot om na mijn examen MTS plus richting autotechniek te gaan doen. Hierna had ik meteen een baan, maar ik wilde me graag verder ontwikkelen. Dus heb ik in twee jaar de BBL-opleiding Eerste autotechnicus gevolgd bij het Regio College. En inmiddels zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Technisch specialist, want ik wilde me verder specialiseren. Voor deze opleiding moet je goed gemotiveerd zijn, want het is best zwaar in combinatie met je werk. Je gaat namelijk ’s avonds naar school.

Technisch specialist is ook een pittige opleiding qua leerstof, dieper in de stof kun je niet duiken. Die loopt uiteen van het programmeren van  computers tot het uitdokteren van de versnellingsbak. De opleiding vraagt nog meer van je technisch inzicht. Verder is taal en wiskunde op havoniveau en natuurkunde komt ook overal in terug.

Ik doe deze opleiding, omdat ik het leuk vind om dingen op te lossen waar anderen niet uitkomen. Door een diagnose te stellen aan elektrische en mechanische componenten van een auto.”