Over de opleiding ICT beheerder

Na het vmbo ben ik naar de havo gegaan. Daarna ben ik gestart met hbo Rechten, maar al gauw kwam ik erachter dat ik daar niet op mijn plek zat. Dus stopte ik met deze opleiding en ging werken. Ik wilde wel een diploma halen en ging kijken waar ik goed in was. Eigenlijk was ik altijd met computers bezig, dit vond ik erg leuk om te doen. Familie en vrienden kwamen altijd naar mij toe als er iets was met hun computer en ze vroegen mij dan om raad wat ze moesten doen. Daarom ging ik in de buurt kijken naar een opleiding in de ICT. Zo kwam ik bij het Regio College terecht. De opleiding ICT beheerder leek mij een goede basis om eventueel verder te gaan naar het hbo en voor de arbeidsmarkt.

Het is een brede opleiding. Mijn voorkeur gaat uit naar de beheerkant, omdat ik uiteindelijk ethisch hacker wil worden. Dan is dit een goede ondergrond. Mijn verwachtingen van de opleiding is helemaal uitgekomen. Je krijgt op de opleiding verschillende vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen, ICT elektro, Windowslessen, securitylessen, programmeerlessen, informatieanalyse.
Je loopt ook stage. Mijn eerste stage was ik helpdeskmedewerker, de vraagbaak. Bij mijn tweede stage ging ik meer naar de klanten toe om problemen op te lossen.