Werken als advocaat - Tugba Özyakup

Met een mbo-start advocaat worden. Dat is Tugba Özyakup gelukt. Na de opleiding Juridisch bij het Regio College stroomde zij door naar het hbo en vervolgens naar de universiteit. Na het behalen van haar master volgde zij de beroepsopleiding tot advocaat.

Ze werkt bij Matpanözer Advocaten, waar zij terechtkwam door haar stage. Inmiddels houdt zij zich voornamelijk met vreemdelingenrecht bezig. Tugba: “Ik ben daarin terecht gekomen doordat ik tijdens mijn werk met vreemdelingenrecht in contact kwam. Nu wil ik daar mee doorgaan. Maar ik heb ook echtscheidings- en arbeidsrechtzaken gedaan.” Tugba heeft al veel zaken gewonnen: “Je hebt soms het voordeel dat je jong bent. Je wordt door de tegenpartij onderschat terwijl alle juridische kennis nog heel vers in je hoofd zit.”

Tijdens de opleiding bij het Regio College vond ze vooral het vak Juridisch Loket interessant. Ook heeft ze veel gehad aan haar docente Nederlands, waardoor ze de taaltoetsen voor hbo en universiteit in één keer haalde.

Het is een flinke stap om naar het hbo te gaan, en de stap van hbo naar de universiteit is nog groter. Tugba is opgelucht dat ze na alle jaren hard weken en studeren nu de tijd heeft om haar passie te volgen. “Mijn drijfveer is om mensen te helpen. Dat moet je belangrijkste motivatie zijn als je advocaat wilt worden.”