Over de opleiding Autotechnicus (BOL)

Jazmin Duchicela de la Torre Cacuango over de BOL-opleiding Autotechnicus

"Als kind was ik al geïnteresseerd in techniek, daarom koos ik op het vmbo als enige meisje de technische kant. Bij beroepsoriëntatie kregen we een week les in autotechniek. Dit vond ik helemaal leuk! Mijn vader stimuleerde mij daarna om voor deze opleiding  te kiezen. Het Regio College staat goed aangeschreven, daarom volg ik nu in Zaandam de opleiding.

Op de opleiding ben ik het enige meisje. Meisjes kunnen ook prima in de autotechniek werken! We zijn misschien minder sterk dan mannen, maar kunnen goed technisch nadenken.  Ik heb wel het idee dat de jongens mij op de stage en op school anders behandelden, maar dat zal misschien altijd wel zo blijven. Ik moet mezelf echt bewijzen.

Ik vind het erg prettig om met mijn handen te werken, daarom hou ik meer van de praktijk dan van de theorie. In het eerste jaar liepen we drie dagen stage bij een garage, in het tweede jaar twee. Dit vond ik erg leuk. Het stellen van kleppen vond ik het lastigst om te leren. Een multiriem vervangen vind ik het leukst om te doen.
Na de zomer ga ik niveau 3 doen en daarna ga ik voor het APK-certificaat. Mijn doel is om een eigen garage te beginnen!"