Werken als bedrijfsadministrateur - Esra Cosgun

Esra Cosgun is oud-student van de opleiding Bedrijfsadministrateur. Ze stroomde door naar Finance & Control aan de HvA, waar ze nu het derde jaar volgt. Naast een stage op het hoofdkantoor van Perry & Aktiesport op de afdeling Control werkt ze ook als stagebegeleider voor mbo-studenten bij Shadow Security.

Esra: “Bij Perry & Aktiesport stel ik rapportages op over financiële cijfers en voer ik onderzoeken naar in- en externe afstemmingsproblemen uit. Bij Shadow Security doe ik de financiële administratie. Door een stage daar kreeg ik dit werk en de mogelijkheid om stagiaires te begeleiden.
Mijn hbo-opleiding is een goed vervolg op de opleiding Bedrijfsadministrateur bij het Regio College. Die vond ik leuk, dus ik wilde door met Finance & Control. Uiteindelijk wil ik daar ook mijn werk van maken. Maar het begeleiden van stagiaires en het overdragen van kennis vind ik ook erg leuk.

Bij het Regio College werd ik goed voorbereid op het hbo. Vakinhoudelijk was het goed, zoals het vak Bedrijfsadministratie en Nederlands, en je kreeg altijd hulp als dat nodig was, ook bij de stage. Daarnaast had ik als kind al een goed gevoel voor cijfers, dat heb je wel nodig. Toch blijft de overstap naar het hbo pittig, vooral wiskunde moest ik flink bijspijkeren. En het tempo gaat snel: je moet op dag één meteen aan de slag!”