Over de opleiding Financieel administratief medewerker

Guiermo Roosblad over de opleiding Financieel administratief medewerker(BOL, niveau 3)

“Ik zat altijd al achter de computer, daarom koos ik op het vmbo voor de richting handel en administratie. Bij administratieve beroepen werk je namelijk veel met de computer. Het was een logische stap om daarna de opleiding medewerker (financiële) administratie (niveau 2) te gaan volgen. Mijn zus zat op het Regio College, dus daarom wilde ik er ook heen. Alleen hadden ze geen niveau 2 opleiding in Purmerend, daarom moest ik naar Zaandam. Gelukkig  is dat maar tien minuten met de trein, dus goed te doen.

De opleiding medewerker (financiële) administratie  heb ik afgerond en nu zit ik op de opleiding Financieel administratief medewerker. Het eerste jaar was vrijwel hetzelfde als het laatste jaar van mijn vorige opleiding, dus dat was een makkelijk jaar voor mij. Het is nu wel moeilijker, want de lesstof gaat nu dieper.

Het eerste jaar loop je de laatste periode fulltime stage en het tweede jaar loop je de eerste periode fulltime stage. Tijdens mijn stages bij Zandman Fashion concepts en Containerbedrijf Westpoort heb ik op de Financiële Administratie facturen ingeboekt, facturen gecodeerd, bankafschriften gecheckt en gearchiveerd. Het was erg afwisselend werk, maar best zwaar! Ik werkte elke dag van 8.00 – 16.30 uur en dat ben je niet gewend.

Op school krijgen we de vakken Nederlands, Engels, rekenen, boekhouden, economie, Excell, maatschappijleer, simulatie van de beroepspraktijk en gym. Ik vind boekhouden het leukst en makkelijkst. Je hebt vijf dagen per week les, je rooster varieert per lesperiode.

De opleiding is helemaal wat ik me ervan had voorgesteld. De docenten vind ik leuk en ze geven goed les.
Als ik deze opleiding heb gehaald, wil ik door naar niveau 4. Uiteindelijk wil ik naar het hbo, want ik wil inkoper van kleding worden.”