Werken bij een notariskantoor - Nandy Onsman

Nandy Onsman volgde de opleiding juridisch administratief dienstverlener. Inmiddels is zij bezig met het laatste jaar van hbo-rechten aan de HvA. “Ik ben bezig met het afronden van vakken en in februari begin ik met mijn afstudeerstage bij een notariskantoor,” aldus Nandy. “In mijn stage ben ik betrokken bij het optimaliseren van juridische processen, in dit geval de inschrijving van ondernemingen bij de Kamer van Koophandel. Ook moet ik een instrument ontwikkelen voor deze processen, bijvoorbeeld een beslisboom.

Als kind wilde ik al advocaat worden. Op de middelbare school kwam ik in contact met de juridische opleiding van het Regio College. Daar heb ik veel geleerd, met name aan het vak Juridisch Adviseren, waarin we casussen behandelden en adviesgesprekken voerden, heb ik veel gehad. Ook de rechtsvakken vond ik heel leuk. Verder vond ik de begeleiding bij het Regio College fijn. De drempel tussen student en docent is heel laag.
Ik was goed voorbereid op het hbo, daar werd veel aandacht aan besteed, bijvoorbeeld door presentaties van hbo-studenten. Maar het is wel pittig: op het hbo is het tempo meteen hoger en de hoeveelheid stof groter. Ook moet je er rekening mee houden dat het niveau van Nederlands en Engels hoger is.”

Nandy wil na het hbo blijven werken bij een notariskantoor, maar ze denkt ook aan doorstuderen in het WO:  “Ik wil inmiddels geen advocaat meer worden. Het liefst open ik een eigen kantoor voor juridisch advies.”