Over de opleiding medewerker secretariaat en receptie (Bol, nv. 2)

Lotte Pas over de opleiding medewerker secretariaat en receptie (Bol, nv. 2):

“Mijn moeder werkt achter een receptie. Vroeger ging ik vaak mee naar haar werk en ik vond het erg leuk wat ze allemaal deed. Daarom heb ik na mijn vmbo-bl voor deze opleiding gekozen.

Ik vind het een erg leuke opleiding. Je loopt veel  stage, twee dagen per week; in het eerste jaar een half jaar  twee dagen per week en in het tweede jaar drie periodes van drie dagen per week. In deze stages werk je je altijd met mensen en dat vind ik leuk. Ik loop nu stage bij ‘GGZ in Geest’ in Amsterdam Osdorp. Hier werk ik als receptioniste en doe ik administratief werk.

Op school krijg je als vakken Nederlands, Engels, rekenen, typ les, Word, praktijklessen en projecten (hier boots je de werksituatie na).  Je leert bijvoorbeeld hoe je brieven moet typen en hoe je afspraken maakt. De vakken waar je de beroepssituatie nabootst vind ik het leukst.

Ik heb voor het Regio College gekozen, omdat dit lekker dichtbij huis was. Ik  dacht dat ik moest wennen aan de grootte van de school, want ik zat hiervoor op een hele kleine school. Maar je hebt les op een  of twee verdiepingen in hetzelfde gebouw en dus ben je binnen een week gewend.   De leraren zijn erg leuk, die zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Ze weten precies wie je bent!”