Over de opleiding Medewerker (financiële) administratie

OrhunYalçin over de opleiding Medewerker (financiële) administratie (BOL niveau 2):

“In de tweede klas van vmbo-bl heb ik voor de richting Handel & Administratie gekozen. De andere richtingen vond ik niet leuk en mijn vader heeft ook op een financiële administratie gewerkt. Ik koos na mijn vmb-diploma voor de opleiding Medewerker (financiële) administratie, omdat deze mooi bij mijn profiel aansloot. In het eerste jaar merkte ik dat ik een voorsprong had, omdat ik bepaalde vakken al gehad had.

Als vakken krijg je in het eerste jaar Nederlands, Engels, rekenen, boekhouden, economie en praktijkvakken zoals telefoneren, archiveren, correspondentie. Je loopt de laatste twee periodes twee dagen per week stage. Ik heb bij de RAI in Amsterdam stage gelopen. Daar heb ik veel over contacten met klanten geleerd.

In het tweede jaar ga je werken met het boekhoudprogramma King. Je controleert dan facturen, boekt ze in en moet ze stempelen. Ook dan loop je zo’n half jaar twee dagen per week stage. Dat doe ik bij de Technische Unie. Daar maak ik de kas op, boek facturen in, zoek klantgegevens uit die ontbreken en neem de voorraad op.

Ik vind het Regio College een goede school. De leraren begeleiden je goed en geven je veel aandacht. Je hebt eigenlijk niet in de gaten dat het een grote school is, want je blijft in dezelfde vleugel met je lessen.

Hierna wil ik Financieel administratief medewerker niveau 3 op het Regio College gaan volgen en daarna niveau 4.”