Beroepsprofiel medewerker recreatie en sport

Sport is belangrijk voor iedereen. Als medewerker recreatie en sport draag jij je steentje bij door te assisteren bij verschillende sport- en recreatieactiviteiten. Op deze pagina lees je meer over de functieomschrijving van een medewerker recreatie en sport en wat je gaat verdienen. Op deze manier ben je goed voorbereid voor de opleiding medewerker recreatie en sport. 

Wat is een medewerker recreatie en sport? 

De medewerker recreatie en sport assisteert bij het geven van sport-  en recreatieve activiteiten. Een medewerker recreatie en sport helpt bij de uitvoering van  sport- en bewegingssituaties, verzorgt materialen, geeft instructie aan groepen of individuele deelnemers en begeleidt en stimuleert hen.

Wat doet een medewerker recreatie en sport? 

Als medewerker recreatie en sport assisteer je bij recreatieve en sportieve activiteiten en evenementen en begeleid en instrueer je deelnemers tijdens activiteiten. Daarnaast zorgt de medewerker recreatie en sport ervoor dat de gasten/sporters enthousiast gemaakt worden voor de verschillende activiteiten.

Competenties 

  • Sportief en actief: je geeft op een sportieve wijze het goede voorbeeld;
  • Sociaal en gastvrij: je hebt een open houding;
  • Verantwoordelijk: je hebt een hoog verantwoordelijkheid gevoel;
  • Enthousiast: je bent enthousiast en kan dit op een natuurlijke manier overbrengen op anderen;
  • Betrokken: je doet graag mee.

Waar kun je werken als medewerker recreatie en sport? 

  • Fitnesscentra
  • Indoor- en outdoor centra en sportverenigingen
  • Zwembaden
  • Buitensportverenigingen
  • Campings en bungalowparken

Doorstroommogelijkheden 

Als medewerker recreatie en sport zijn er mogelijkheden om door te groeien. Je kan bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid op je gaan nemen binnen het bedrijf. Of je kunt ervoor kiezen om verder te studeren.

Werktijden 

De werktijden van een medewerker recreatie en sport kunnen erg variëren. Dit hangt af van het type bedrijf waarvoor je werkt. Het is niet ongebruikelijk dat je werkt op momenten dat andere vrij zijn.

Salaris medewerker recreatie en sport 

Hoeveel een medewerker recreatie en sport verdient is afhankelijk van de leeftijd en ervaring. Het salaris ligt tussen de €1900,- en €2100,- bruto per maand op basis van volledige werkweken. Dit salaris kan verhoogd worden door ervaring of het volgen van een opleiding.

CAO 

In de CAO recreatie vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. 

Wat je wellicht ook interessant vindt 

Aanmelden voor de opleiding

Opleidingen Sport & bewegen