Menu
Mbo-opleidingen

Uitvoerder bouw/infra (infra)

BBL, niveau 4

 • De kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra bewaakt de uitvoering van het project.
Bouwwerken en infrastructuur in Nederland zijn van wereldkwaliteit. Dat moet ook wel met al die miljoenen mensen die er dagelijks gebruik van maken. Werk je al in de bouw of infra en wil je doorgroeien naar een kaderfunctie als uitvoerder of werkvoorbereider? Dan is deze opleiding iets voor jou. Topopleiding Mbo RGB

Als uitvoerder bouw/infra:

 • bereid je het werk/project voor, verzamel je projectinformatie, stel je uitvoeringsinformatie samen en draag je deze over en organiseer je de materialen en middelen;
 • realiseer je de werkzaamheden, organiseer en coördineer je de uitvoering, voer je KAM- en veiligheidsbeleid uit en stuur je personeel aan;
 • bewaak en controleer je de werkzaamheden, de begroting, de voortgang en de kwaliteit;
 • bij kleinere infrastructurele werken geef je zelf leiding, bij grotere projecten werk je onder de (hoofd)uitvoerder;
 • heb je een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel;
 • durf je beslissingen te nemen.

Waar werk je?

Met het diploma Uitvoerder bouw/infra op zak kun je op veel verschillende plekken aan het werk. Je werkt binnen of buiten en je bent betrokken bij het voorbereiden, realiseren en bewaken van de werkzaamheden aan (water)wegen, spoorwegen of ondergrondse transportsystemen.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infra en je gaat per week minimaal één dag (middag/avond) naar school bij het Regio College. Een overzicht van deze erkende leerbedrijven vind je op www.volandis.nl of www.stagemarkt.nl.

Keuzedelen

Keuzedelen vormen een verplicht onderdeel van je opleiding. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend uitvoerder bouw en infra leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Voor alle kaderfuncties in de infra geldt dat specialisatie of meer leidinggevende taken of coördinatie van grotere projecten tot de mogelijkheden behoort. Een mogelijke vervolgopleiding is de hbo-opleiding Civiele techniek of een bouwopleiding KOB.

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1;
 • mbo-diploma in de infra op niveau 3.

Andere vooropleidingen mogelijk.

Startdatum

De BBL-opleidingen in de infra kennen een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur

3 jaar

Plaats

Heerhugowaard

Opleidingskosten:

 • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld. Dit is wettelijk verplicht;
 • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 320;
 • De vrijwillige bijdrage is € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloadenStichting voor infra-branche NHStichting voor infra-branche NH