Smart building middenkaderfunctionaris

BOL, niveau 4

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Gebouwen worden steeds meer onderdeel van het Internet of Things. Online of zelfs helemaal automatisch kunnen allerlei functies van het gebouw worden aangestuurd. Denk bijvoorbeeld aan energiemanagement. Wat vandaag nieuw is, kan over een tijdje alweer ouderwets zijn. Bouw- en installatiebedrijven zijn daarom hard op zoek naar studenten die met deze technieken kunnen werken.

 

Hoe ziet de Smart building opleiding middenkaderfunctionaris eruit? 

In de opleiding Smart building middenkaderfunctionaris komen de richtingen elektrotechniek, installatietechniek en bouwkunde samen om toekomstgerichte gebouwen te bouwen. Je leert wat er voorbereid moet worden voor een slim, duurzaam gebouw. Dit maakt van jou een veelzijdige technicus die de nieuwste ontwikkelingen begrijpt en de duurzame en slimme systemen in het gebouw kan ontwerpen en tekenen. Ook leer je een smart infrastructuur in een leefomgeving opzetten en doe je kennis op over de automatisering van installaties.

BOL-opleiding 

Bij een BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. Tijdens de opleiding tot smart builder middenkaderfunctionaris loop je 5 weken stage in het eerste leerjaar (4 dagen per week), 20 weken in het tweede en derde leerjaar (4 dagen per week). In het vierde leerjaar loop je 20 weken vijf dagen per week de Proeve van bekwaamheid.

Vervolgopleiding smart building middenkaderfunctionaris 

Na de opleiding tot smart building middenkaderfunctionaris kun je doorstuderen aan het hbo. Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

  • HIT-opleidingen
  • Bouwkunde
  • Built Environment

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

  • Vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde;
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Startdatum 

Augustus

Duur opleiding  

4 jaar

Locatie 

Zaandam

Kosten opleiding 

  • Vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld (BBL);
  • Opleidingsgebonden leermiddelen: het eerste jaar ± € 700,00, het tweede jaar ± € 150,00 en het derde en vierde jaar ± € 75,00.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag smart building opleiding middenkaderfunctionaris 

Heb je interesse in de opleiding tot smart building middenkaderfunctionaris, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de bouwopleidingen en meld je aan. 

Wat je wellicht ook interessant vindt