Menu
Meer scholing

Contactlensspecialist

De opleiding contactlensspecialist is bedoeld als aanvulling op de opleiding Opticien op mbo-niveau 4. De opleiding wordt aangeboden door de afdeling Optiek van het Regio College. De lessen en het materiaal worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde praktijkdocenten. Het Regio College beschikt over een compleet ingericht praktijklokaal en zes refractieruimtes.

Hoe ziet de opleiding contactlensspecialist eruit?

De opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar wordt alles rondom harde en zachte contactlenzen behandeld; in het tweede jaar wordt ingegaan op speciale lenzen en op (de behandeling/oplossing van) oogproblemen die kunnen ontstaan door het dragen van lenzen of problemen die juist te verhelpen zijn door het dragen van lenzen. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk examen van de Landelijke Examencommissie Contactlensopleidingen.

Toelating

Diploma Opticien, niveau 4

Kosten

  • opleidingsgeld € 2800* per jaar;
  • examengeld € 132* per exameneenheid theorie en € 154 per exameneenheid praktijk. De opleiding bevat in totaal vier exameneenheden.

Duur

2 jaar

Studiebelasting

1 keer per week naar school en ± 12 uur zelfstudie per week.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Bedrijfsopleidingen.

Aanmelden?

Download hier het aanmeldingsformulier voor de opleiding contactlensspecialist.

*De prijzen worden per schooljaar vastgesteld.

  

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Snel je havo- of vwo-diploma halen?Schrijf je nu in voor vavo!Snel je havo- of vwo-diploma halen?Nieuw: scholing herregistratie BIG verpleegkundigen Nieuw: scholing herregistratie BIG verpleegkundigen