Contactlensspecialist

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

De opleiding contactlensspecialist is bedoeld als aanvulling op de opleiding Opticien op mbo-niveau 4. De opleiding wordt aangeboden door de afdeling Optiek van het Regio College. De lessen en het materiaal worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde praktijkdocenten. Het Regio College beschikt over een compleet ingericht praktijklokaal en zes refractieruimtes.

Hoe ziet de opleiding contactlensspecialist eruit?

De opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar wordt alles rondom zachte contactlenzen, onderzoekstechnieken en anatomie van het oog behandeld. In het tweede jaar wordt ingegaan op vormstabiele en speciale lenzen. Zo worden ook de behandelingen en oplossingen van oogproblemen die kunnen ontstaan door het dragen van lenzen of problemen die juist te verhelpen zijn door het dragen van lenzen behandeld. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk examen van SOESV.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Toelating

Diploma Opticien, niveau 4

Kosten

  • opleidingsgeld € 3.125* per jaar;
  • examengeld € 175* per exameneenheid theorie en € 295 per exameneenheid praktijk. De opleiding bevat in totaal vier exameneenheden.

*De prijzen worden per schooljaar vastgesteld.

Duur

2 jaar

Studiebelasting

Eén keer per week naar school, ongeveer 5 uur per week en ± 12 uur zelfstudie per week. De studieduur omvat 30 lesdagen per jaar.

Meer weten of meteen aanmelden?

Neem voor meer informatie contact op met team Bedrijfsopleidingen. Aanmelden kan via deze pagina.