Linden-IT Academy

Linden-IT zorgt voor een werkplek, Regio College voor een leerplek

Linden-IT samen met het Regio College de Linden IT Academy opgericht. Hierbij bieden wij een tweejarig BBL-traject (niveau 4) in de vorm van ‘blended learning’.  (We blijven deze opleiding, Expert IT systems and devices, ook in de reguliere BBL-vorm aanbieden.) Gedurende dit traject behalen ICT’ers tijdens een bootcamp de benodigde ITIL- en Microsoft-certificeringen, waarna ze een BBL-overeenkomst aangeboden krijgen en de studie wordt gefinancierd door Linden-IT. Het voordeel van een BBL-traject is dat de opgedane kennis meteen in de praktijk gebracht kan worden. De student bouwt hiermee werkervaring op en verdient salaris. Uiteraard worden de studenten op afstand ondersteund door de ‘docent’. Om de kwaliteit van het diploma te waarborgen krijgen de studenten doorlopend de ruimte om zich onder begeleiding van consultants van Linden-IT te ontwikkelen richting mbo ICT-niveau 4, naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Om toegelaten te worden tot het traject is havo/mbo-4 of een ICT-niveau 3 werk- en denkniveau een vereiste. Daarnaast is een gemotiveerde en leergierige (werk)houding een pluspunt. De student solliciteert bij Linden-IT voor een werkplek en bij het Regio College voor een leerplek. De duur van de opleiding bedraagt in eerste instantie twee jaar, maar kan worden aangepast naar het leer-tempo van de student. De generieke vakken worden een avond per week verzorgd door het Regio College en de overige vakken kunnen online via afstandsonderwijs worden gevolgd. Voor elk vak is maatwerk van toepassing, waardoor de student eventueel eerder de examens kan doen. Het traject begint voor studenten met een bootcamp van 4 weken, waarin een ITIL- en Microsoft-certificering wordt behaald. Als studenten dit bootcamp succesvol doorlopen krijgen ze een BBL-contract aangeboden, gefinancierd door Linden-IT.

Linden-IT biedt gespecialiseerde ICT-dienstverlening. Voor ieder bedrijf trachten zij een servicedeskmedewerker of -beheerder beschikbaar te stellen die qua kennis en ervaring perfect binnen de werkomgeving past, voor een reële prijs-prestatieverhouding.