Beroepsprofiel Software developer

We leven in een wereld waarin apps, games en websites niet weg te denken zijn. Als software developer werk je dagelijks mee aan nieuwe digitale ontwikkelingen binnen onze samenleving. Je ontwikkelt nieuwe apps, software of websites en zorgt ervoor dat bestaande programma’s goed blijven werken en up-to-date zijn. Als developer is het belangrijk dat je goed samen kan werken met een team. Lijkt het jou leuk om nieuwe software te ontwikkelen, dan is de opleiding softwaredeveloper van het Regio College iets voor jou.

Wat is een software developer?

Als software developer maak je programma’s of applicaties/apps, websites en soms games of simulaties. Je praat met klanten en gebruikers over hun wensen en zet dat om in oplossingen die goed samenwerken met andere programma’s. Je test de oplossingen en kunt aan anderen uitleggen hoe ze er het beste mee werken.

Wat doet een software developer?

Werken als software developer houdt in dat je software bouwt en ontwikkelt waarop programma's, websites, apparaten en machines draaien. Een software developer houdt zich daarnaast ook bezig met het aanpassen van bestaande software.

Competenties

Trendgevoelig: de ontwikkelingen gaan razendsnel, je bent daarom op de hoogte van de nieuwste trends; Technisch: je bent handig en hebt technisch inzicht; Geduldig/gefocused: het programmeren van software vraagt om concentratie

Waar kun je werken software developer?

Software developers werken vaak bij ICT-bedrijven die gespecialiseerd zijn in software development of bij grotere organisaties met een eigen ICT-afdeling. Je werkt zowel in projectgroepen als zelfstandig.

Doorstroommogelijkheden

Na de opleiding kun je verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Software Engineer, Game Development of Communication & multimedia design. Ook kun je ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan binnen een bedrijf. Er is op het moment veel vraag naar ontwikkelaars. 

Werktijden

Als software developer werk je meestal tijdens kantooruren.

Salaris software developer

Als je de opleiding software developer hebt afgerond ben je natuurlijk benieuwd wat je gaat verdienen. Een junior software developer verdient gemiddeld  tussen de € 2.763,- bruto tot € 3.250,- bruto per maand.

CAO

In de meeste gevallen val je onder de CAO Voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche.

Wat je wellicht ook interessant vindt