Travel, events, leisure & hospitality


Werken in de toeristische sector

Reizigers op weg helpen op de luchthaven, gasten ontvangen in een hotel of recreatiebedrijf of vrijetijdsevenementen organiseren. Overal waar mensen actief hun vrije tijd doorbrengen zijn medewerkers travel, leisure en hospitality aan het werk, het hele jaar door. Jij bent het visitekaartje, jij hebt direct contact met de klant en zorgt dat jouw gasten en goede en veilige vlucht, een prettig verblijf of een onvergetelijk evenement ervaren. Meestal werk je in de frontoffice, dat betekent dat je bezoekers ontvangt. Op de luchthaven, bij een evenement of achter de balie van een hotel. Informatie geven, vrijetijdsartikelen, excursies of reizen verkopen, klachten afhandelen, het hoort er allemaal bij.

Kies je voor events, dan bedenk je ook zelf activiteiten voor een vrijetijdsorganisatie. Jouw enthousiasme breng je met uitstekende service over op de gast voor een onvergetelijke belevenis. Doorgroeien naar een leidinggevende functie is heel goed mogelijk. Kortom, travel, events, leisure & hospitality is een boeiende branche met heel veel mogelijkheden.

Iets voor jou?

Of je nu werkt op de luchthaven, bij een hotel, een recreatiebedrijf of een reisbureau, bij jou is de klant altijd koning. Je bent representatief, kunt goed met mensen omgaan en vindt het leuk om hen goed te helpen en te informeren. Je geniet van onverwachte situaties en bent goed in het bedenken van oplossingen. Natuurlijk spreek je goed Nederlands en Engels. Maar je kunt je ook in andere talen goed verstaanbaar maken. Vanwege het internationale en representatieve karakter van je werk bieden wij als extra talen Spaans en Duits aan, les in omgangsvormen, ehbo, visagie en basis horeca. Ook verkennen wij het werkveld door lessen op locatie en nodigen we bedrijven bij uit op school.

Je besteedt aandacht aan je uiterlijk. je bent creatief, proactief en flexibel en je hebt een servicegerichte en commerciele instelling. In deze branche werk je meestal in een team, je kunt dus goed samenwerken. Misschien wil je wel in de toekomst leidinggeven aan medewerkers en verantwoordelijkheid dragen voor de omzet. Er zijn voldoende carrièremogelijkheden!

Basisperiode

Je start je opleiding met een basisperiode, zo kun je kennismaken met de verschillende richtingen en maak je halverwege het jaar je definitieve keuze.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Leidinggevende events, leisure & hospitality 4 BOL Leidinggevende travel & hospitality 4 BOL Zelfstandig medewerker events, leisure & hospitality 3 BOL Zelfstandig medewerker travel & hospitality 3 BOL