Menu
Mbo-opleidingen

Travel, events, leisure & hospitality


Werken in de toeristische sector

Als medewerker travel, events, airport & hospitality werk je bij bedrijven die gericht zijn op toerisme, recreatie en vrije tijd. Veelzijdig, dynamisch en servicegericht werk dat 365 dagen per jaar doorgaat.

Reizigers op weg helpen op de luchthaven, gasten ontvangen in een hotel of recreatiebedrijf of vrijetijdsevenementen organiseren. Overal waar mensen actief hun vrije tijd doorbrengen zijn medewerkers travel, leisure en hospitality aan het werk, het hele jaar door. Jij bent het visitekaartje, jij hebt direct contact met de klant en zorgt dat jouw gasten en goede en veilige vlucht, een prettig verblijf of een onvergetelijk evenement ervaren.
Meestal werk je in de frontoffice, dat betekent dat je bezoekers ontvangt: op de luchthaven, bij een evenement of achter de balie van een hotel. Informatie geven, vrijetijdsartikelen, excursies of reizen verkopen, klachten afhandelen, het hoort er allemaal bij.

Kies je voor 'events', dan bedenk je ook zelf activiteiten voor een vrijetijdsorganisatie. Jouw enthousiasme breng je met uitstekende service over op de gast voor een onvergetelijke belevenis. Doorgroeien naar een leidinggevende functie is heel goed mogelijk. Kortom, travel, events, leisure & hospitality is een boeiende branche met heel veel mogelijkheden.

Iets voor jou?

Of je nu werkt op de luchthaven, bij een hotel, een recreatiebedrijf of een reisbureau, bij jou is de klant altijd koning! Je bent representatief, kunt goed met mensen omgaan en vindt het leuk om hen goed te helpen en te informeren. Je geniet van onverwachte situaties en bent goed in het bedenken van oplossingen.
Natuurlijk spreek je goed Nederlands en Engels. Maar je kunt je ook in andere talen goed verstaanbaar maken. Je besteedt aandacht aan je uiterlijk. je bent creatief, proactief en flexibel, en je hebt een servicegerichte en commerciele instelling. In deze branche werk je meestal in een team, je kunt dus goed samenwerken. Misschien wil je wel in de toekomst leidinggeven aan medewerkers en verantwoordelijkheid dragen voor de omzet. Er zijn voldoende carrièremogelijkheden!

Basisjaar:

Je start je opleiding met een basisjaar, zo kun je nog even snuffelen aan de verschillende richtingen en maak je aan het einde van dat jaar je definitieve keuze.

Kies voor het Regio College:

- een driejarige opleiding op niveau 3 en 4;
- Ieder jaar een studiereis naar binnen- of buitenland;
- een brede opleiding met vier talen, marketing & economie;
- niet alleen in de schoolbanken, maar veel doen in de praktijk;
- elk jaar excursies, en die organiseer je bij ons zelf!
- goede doorstroommogelijkheden naar het hbo;
- extra optie: met één extra schooljaar (3 + 1) twee diploma's op zak!

Volop leren in de praktijk!

- We hebben een uitgebreid stagenetwerk in alle uitstroomprofielen;
- snuffelstages voor eerstejaars, maak eerst kennis met jouw keuze;
- leren op Schiphol? Diverse stageplekken mogelijk bij Swissport en Menzies;
- je kunt in ons hostessteam extra leren en een centje bijverdienen.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Basisjaar Toerisme 3,4 BOL Zelfstandig medewerker events, leisure & hospitality 3 BOL Leidinggevende events, leisure & hospitality 4 BOL Zelfstandig medewerker travel & hospitality 3 BOL Leidinggevende travel & hospitality 4 BOL
Lisa Lanting werkt bij het Best Western Zaan Inn hotel in...
Nancy Miltenburg bij Holland International
Nancy Miltenburg werkt bij een reisbureau.
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Brochure 2021-2022 downloadenBrochure 2021-2022 downloaden