Beroepsprofiel expert systems and devices

De expert systems and devices is als een vis in het water wanneer hij of zij omringd is met computer en netwerk zaken. Naast de werkzaamheden van een allround medewerker IT systems and devices, hebben ze ook de taak om informatiesystemen te beveiligen en hebben ze een rol bij het vertalen van wensen van opdrachtgevers naar aanpassingen of vernieuwingen. Lijkt jou dit een interessant beroep, bekijk dan de opleiding expert systems and devices van het Regio College.

Wat is een expert systems and devices?

Als expert IT systems and devices ben je bij een bedrijf de contactpersoon op ICT-gebied. Je collega's en opdrachtgevers kunnen je van alles vragen wanneer het gaat om computers en netwerken.

Wat doet een expert systems and devices?

Als Expert IT systems and devices:

 • ben je bij een bedrijf vaak de contactpersoon op ICT gebied;
 • heb je, naast de werkzaamheden van een allround medewerker IT systems and devices, als taak om je informatiesystemen te beveiligen en heb je een rol bij het vertalen van wensen van opdrachtgevers naar aanpassingen of vernieuwingen;
 • heb je oog voor de organisatie, een helicopterview en kun je goed delegeren;
 • werk je vaak samen in projectteams en heb je verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de IT infrastructuur en devices en het ondersteunen van gebruikers.

Competenties

 • Vakkundig en nauwkeurig: je hebt kennis van zaken en gaat daarmee nauwkeurig aan de slag;
 • Leergierig: er valt altijd iets nieuws te leren;
 • geduldig en beleefd: je bent het visitekaartje van het bedrijf;
 • Oplossingsgericht: je denkt in oplossingen.

Waar kun je werken als expert systems and devices?

Als expert in IT systems en devices kun je:

 • in de ICT dienstverlening aan de slag;
 • werken op een ICT afdeling van een bedrijf;
 • vanuit ICT-dienstverlenende bedrijven worden gedetacheerd.

Doorstroommogelijkheden

Na de opleiding expert IT and devices kun je verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Communication & multimedia design of System & network engineering. Ook kun je direct aan de slag binnen de IT en doorgroeien binnen je functie.

Werktijden

Als expert IT systems and devices kunnen de werktijden variëren. Dit hangt vooral af van het type bedrijf waar je voor werkt. Het zou kunnen zijn dat je in de avond en tijdens weekenden, zon- en feestdagen aan het werk bent. Toch werk je meestal overdag tussen 9 en 5.

Expert systems and devices salaris

Een expert systems and devices verdient gemiddeld € 3.079 bruto per maand. En dat varieert van gemiddeld € 2.751 bruto per maand voor de minst betaalde specialisten, tot gemiddeld € 3.407 bruto voor de ICT'ers binnen dit vakgebied met een hoger salaris.

CAO

In de meeste gevallen val je onder de CAO Voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK).

Aanmelden opleiding expert systems and devices

Lijkt het je wat om expert systems and devices te worden? Bekijk dan de opleiding expert systems and devices en meld je aan!

 

Wat je wellicht ook interessant vindt