Beroepsprofiel IT systems and devices

Wil jij weten wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van een allround medewerker IT systems and devices? Lees in dit beroepsprofiel alles over het werk van een allround medewerker IT systems and devices. Je kent het wel: je bent hard aan het werk op je computer en opeens krijg je een storing. Zowel bij software als bij hardware problemen kan de allround medewerker IT systems and devices jou deskundig helpen. Zij kijken waar het probleem zich bevindt en lossen het probleem (indien mogelijk) het liefste dezelfde dag op. Mocht jij technisch onderlegd zijn en affiniteit hebben met de IT-wereld, bekijk dan onze opleiding allround medewerker IT systems and devices van het Regio College.

Wat is een allround medewerker IT systems and devices?

Een allround medewerker IT systems and devices installeert en configureert o.a. hardware en legt netwerken aan. Je zorgt ervoor dat de IT infrastructuur goed functioneert en lost eventuele storingen op. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de gebruikers van de apparaten. Je bent daarom servicegericht en weet hoe je problemen snel oplost. Het kan zijn dat je de werkzaamheden uitvoert voor bedrijven en huishoudens.

Wat doet een allround medewerker IT systems and devices?

Als allround medewerker IT systems and devices: installeer en configureer je hardware en devices en leg je netwerken aan; zorg je ervoor dat de IT infrastructuur en de devices goed werken; installeer, configureer en beheer je gebuikersdevices; los je eventuele storingen op en ondersteun en instrueer je gebruikers bij het werken hiermee; heb je veel technische kennis en een servicegerichte instelling; werk je veel zelfstandig, maar ook met collega's. 

Competenties

Vakkundig en nauwkeurig: Je hebt kennis van IT en gaat daarmee nauwkeurig aan de slag; Leergierig: binnen de IT gaan de ontwikkelingen razendsnel, het is belangrijk om up-to-date te blijven; Geduldig en beleefd: je bent vaak op locatie bij klanten en bent daarmee het visitekaartje van het bedrijf; Oplossingsgericht: binnen de IT moet je bij storingen er voor zorgen dat iedereen weer snel met de apparaten aan het werk kan, dat vraagt soms om creatieve oplossingen. 

Waar kun je werken als allround medewerker IT systems and devices?

Je kunt aan de slag bij bedrijven waar informatiesystemen een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld:

  • op de ICT-afdeling van een verzekeringskantoor;
  • in een ziekenhuis;
  • bij een systeembeheerder.

Doorstroommogelijkheden

Met de opleiding allround medewerker IT systems and devices heb je een zeer goede basis binnen de IT wereld. Met deze kennis zijn er mogelijkheden om door te groeien. De volgende opleidingen van het Regio College kunnen hierbij helpen:

Werktijden

Als allround medewerker IT systems and devices kunnen de werktijden variëren. Het kan voorkomen dat er een storing is in de avond of in het weekend. Het is dan jouw taak dat bedrijven, waaronder ziekenhuizen, ook in de avond blijven draaien. Toch is het meestal zo dat je van maandag tot vrijdag werkt, tussen 09:00 en 17:00. 

Allround medewerker IT systems and devices salaris

Het loon van een allround medewerker IT systems and devices hangt af van de opleiding, ervaring en leeftijd. Meestal is het zo in de IT dat je onderaan begint en jezelf op werkt. Je begint vaak met een brutosalaris van rond de €2.200,- per maand. Daarna kan je doorgroeien tot een maximum salaris van ongeveer €2.779,- per maand (in ongeveer 5 jaar).

CAO

In de meeste gevallen val je onder de CAO Voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK)

Wat je wellicht ook interessant vindt