Beroepsprofiel Vakman gww

Als vakman gww leg je rioolconstructies aan van PVC, PE en beton. Je stelt putten en kolken en sluit deze op het riool aan. Daarnaast plaats je drainage en bemaling en voer je onderhoud uit aan het riool. Sta jij stil bij de kwaliteit van ons rioolstelsel en wegen en ben je gefascineerd door de Nederlandse infrastructuur?  Volg dan de opleiding tot vakman gww niveau 2 van het Regio College.

Wat is een vakman gww 

Als vakman gww houd je je bezig met aanleg en onderhoud in de grond-, weg-, en waterbouw. Je doet grondwerk, legt riolering en wegen aan en je maakt waterbouwkundige constructies zoals dam- en oeverwanden,  Je bedient en onderhoudt machines, zoals  graafmachines, pompen en trilstampers en je werkt met elektrische en handgereedschappen.

Werkzaamheden 

Als vakman gww:

  • houd je je bezig met aanleg, onderhoud en reconstructie van straatwerk, grondwerken, keerwanden en wegverhardingen;
  • werk je buiten met aanleg en onderhoud van riolering en drainage.

Competenties 

  • Technisch inzicht: je leest werktekeningen en je werkt met verschillend gereedschap;
  • Kwaliteitsgericht: goed werk afleveren vind je belangrijk en daarom controleer je je werk altijd goed;
  • Fysiek sterk: je weet van aanpakken en je werkt met zware materialen;
  • Samenwerken: je werkt intensief samen om grote klussen te klaren.

Waar kun je werken als vakman gww 

Wanneer je de opleiding tot vakman gww hebt afgerond, kun je aan het werk bij aannemers in de infra. Je opdrachtgevers zijn overheden zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeenten. Ook nutsbedrijven, havenbedrijven, Schiphol, kleinere bedrijven en particulieren zijn op zoek naar mensen met jouw kennis en kunde.

Doorstroommogelijkheden 

Heb je inmiddels wat ervaring opgedaan als vakman gww, dan kun je, eventueel door het volgen van cursussen, doorgroeien naar functies met meer zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en leidinggevende taken.

Werktijden

Je start vroeg, meestal werk je van 7.00 tot 16.00 uur. 

Salaris vakman gww 

Het startsalaris van een vakman gww ligt rond de € 1.380,-  bruto per maand. Met de jaren groei je door in je functie en in salaris. Het gemiddelde salaris ligt op € 2.836,- bruto per maand.

Als BBL-student wordt je opleiding vaak betaald door je werkgever. De vergoeding kan verschillen per bedrijf, maar ligt ongeveer tussen de € 355,- en € 1.463,- bruto per maand. 

CAO 

In de meeste gevallen werk je onder de cao Bouw & Infra. Lees hier meer over deze cao.

Wat je wellicht ook interessant vindt