Praktijkdag technicus hout en restauratie

De nieuwe opleiding Technicus Hout en Restauratie is een mbo BOL niveau 3 opleiding. Tijdens de opleiding ga je een aantal dagen per week naar school en loop je tegelijkertijd stage. Je krijgt alle kennis en vaardigheden mee die nodig zijn om na het afronden van de opleiding aan de slag te gaan in de wereld van houtbouw, een vakgebied waar de komende jaren steeds meer mensen zullen worden gevraagd. En dat betekent dus vrijwel zeker een baangarantie. Tijdens de opleiding werk je mee aan de herbouw van molen De Zaadzaaijer, zo breng je de geleerde theorie dus gelijk in de praktijk. Het onderwijs wordt grotendeels gegeven in een historisch pand in Zaandijk. Als met de bouw van de Zaadzaaijer wordt begonnen verhuist de opleiding naar het Hemmes terrein vlakbij de Zaanse Schans. De lessen worden gegeven door vakmensen die zelf ook het ambacht uitvoeren. 

De opleiding is een samenwerking tussen het Regio College, het Hout en Meubileringscollege Amsterdam, de Hemmesgroep en het ROP, een stichting voor restauratieopleidingen. Met elkaar verzorgen we voor de regio noordwest Nederland deze unieke en centrale opleiding voor het restauratievak. 

Krijg een indruk van de opleiding op 18 juni

Meer weten over de opleiding Technicus Hout en Restauratie? Tijdens de praktijkdag worden workshops gegeven om een eerste indruk te krijgen van deze opleiding. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen en kennis te maken met de docenten. De praktijkdag is op 18 juni 2022, van 10.00 tot 12.00 uur. Locatie: J.J. Allantstraat 175A Westzaan (meld je aan via een mail naar: mmaasland@regiocollege.nl).