Beroepsprofiel technicus engineering robotica

Industriële robots zijn van groot belang in onze huidige maatschappij en belooft in de toekomst alleen maar een belangrijkere rol te gaan vervullen. Deze robots moeten ontworpen, geprogrammeerd en onderhouden worden. Dit kan niet zonder een robotics engineer. heb je interesse gekregen na het lezen van dit beroepsprofiel, kijk dan eens naar de opleiding Technicus enigineering robotica van het Regio College.

Wat is een technicus engineering robotica? 

In de industrie worden veel robots gebruikt om goedkoper en gemakkelijker te produceren. Een technicus engineering robotica zorgt ervoor dat deze apparaten kunnen blijven produceren. Hij ontwerpt, programmeert en onderhoud industriële robots. 

Wat doet een technicus engineering robotica? 

Als technicus engineering robotica:

  • heb je een gedegen kennis van robotica systemen;
  • installeer je industriële robots;
  • onderhoud je industriële robots;
  • pas je de programma’s aan.

Competenties 

  • Technisch: je hebt technisch inzicht
  • Oplossingsgericht: je ziet oplossingen voor verschillende dilemma's
  • Gefocust: je houd je koppie erbij    

Waar kun je werken als technicus engineering robotica? 

Je kunt aan de slag in de maak- en procesindustrie, bij logistieke bedrijven en ook in de zorg. In jouw werk komen verschillende vakgebieden bij elkaar: mechatronica, procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek en ICT. 

Doorstroommogelijkheden 

Robotica is op zichzelf al een specialisatie. Maar je kan er voor kiezen om binnen de robotica engineering je verder te specialiseren. Bijvoorbeeld door middel van cursussen als het keuzeonderdeel van het Regio College: Engineering in huis- en gebouwautomatisering. 

Werktijden 

Als technicus engineering robotica werk je voornamelijk tijdens kantooruren. Maar het kan ook zijn dat er onderhoud / reparatiewerkzaamheden nodig zijn in de avonduren, weekenden en op zon- en feestdagen. Het hangt er dus maar net vanaf wat er is afgesproken tussen jou en je werkgever. 

Salaris technicus engineering robotica 

Het loon van een technicus engineering robotica hangt van opleiding, ervaring en leeftijd. Als je de mbo-opleiding technicus engineering robotica hebt afgerond en je leeftijd ligt rond de 16 jaar dan ligt het bruto salaris rond de €1.700,- per maand. Na de leeftijd van 21 begint het salaris rond de €2.100,- en kan je klimmen in loonschalen tot een maximum van ongeveer €5.400,- per maand.  

CAO 

In de meeste gevallen val je onder de CAO Bouw en infra

Wat je wellicht ook interessant vindt