Beroepsprofiel servicemedewerker gebouwen

In een wereld waarin gebouwen en infrastructuur een essentieel onderdeel vormen van ons dagelijks leven, speel je als servicemedewerker gebouwen een cruciale rol in het onderhoud en de functionaliteit  van diverse panden. Als servicemedewerker ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de operationele  status en veiligheid van verschillende gebouwtypen, zoals hotels, zorginstellingen, winkels en scholen.  

Wat is een servicemedewerker?

Als servicemedewerker ben je betrokken bij het identificeren, analyseren en oplossen van technische problemen en onderhoudsbehoeften binnen gebouwen. Je communiceert met klanten en gebruikers om hun behoeften te begrijpen en vertaalt dit naar oplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoud en het oplossen van storingen om een veilige omgeving te garanderen. 

Wat doe je als servicemedewerker? 

De werkzaamheden van een servicemedewerker zijn elke dag anders. Een breed scala aan taken, waaronder het identificeren en oplossen van storingen, het uitvoeren van reparaties en aanpassingen aan installaties en infrastructuren.  

Waar kun je werken als servicemedewerker gebouwen? 

Na het afronden van de opleiding servicemedeweker kun je bij diverse organisaties aan de slag, zoals onderhoudsbedrijven, facilitaire dienstverleners en vastgoedbeheerders. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij je zorgt voor de algehele functionaliteit en veiligheid van gebouwen.

Doorstroommogelijkheden 

Na het behalen van je diploma, heb je de mogelijkheid om door te stromen naar specialistische trajecten, zoals specifieke technische installaties of het doorgroeien naar leidinggevende posities binnen het gebouwenonderhoud.  

Werktijden

In de bouw beginnen ze vaak vroeg. Je werktijden liggen daarom tussen 7.00 en 16.00 uur. Maar je moet ook rekening houden met bouwprojecten die 's avonds, 's nachts of in het weekend worden uitgevoerd. 

Het salaris van een servicemedewerker gebouwen

Je salarisniveau wordt vaak beïnvloed door de hoeveelheid ervaring die je hebt opgebouwd in je vakgebied. Voor velen begint het na het afronden van hun opleiding, waarbij het instapsalaris voor de servicemedewerker rond de 2100 euro bruto per maand ligt.  

Wat je wellicht ook interessant vindt

Aanmelden voor de opleiding