Beroepsprofiel Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties

Een monteur service en onderhoud werkt op een storings- of onderhoudsafdeling van een bedrijf en weet veel van werktuigkundige installaties en systemen. Bijvoorbeeld: installaties voor gas, centrale verwarming en water. Bij een eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen komt daar nog extra verantwoordelijkheden bij en fungeer je als het centrale aanspreekpunt.

Wat is een eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties?

Een eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties is werkzaam in de technische sector, zoals de de installatietechniek of machine- en apparatenbouw. Een eerste monteur service en onderhoud zorgt dat storingen verholpen worden en verricht onderhoud aan installaties.

Wat doet een eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties?

Een eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties zorgt ervoor dat huishoudens  en gebouwen voorzien worden en blijven van water en warmte.

Competenties

  • Oplossingsgerichtheid: je moet kunnen denken in oplossingen en dit over kunnen dragen op je collega's
  • Zelfstandigheid: je moet zelfstandig installatie issues kunnen oplossen
  • Communicatief vaardig: je bent het centrale aanspreekpunt
  • Representatief: je bent het visitekaartje voor je bedrijf

Waar kun je werken als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties?

Wanneer je je opleiding succesvol hebt afgerond, kun je aan de slag bij een installatiebedrijf op het gebied van water/sanitair, gas, centrale verwarming en duurzame energie.

Doorstroommogelijkheden

Je kan zowel voor een bedrijf als voor jezelf beginnen werken als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties. Mocht je je kennis willen verbreden en meer de technische kant op willen gaan dan is een mogelijke vervolgopleidingen Technicus engineering niveau 4, maar je kan ook  een mbo niveau 4 opleiding volgen in de installatietechniek.

Werktijden

Als eerste monteur werktuigkundige installaties kunnen de werktijden variëren. Dit zal vooral afhangen van het installatie bedrijf waar je voor werkt en de urgentie van het dilemma. Het zou kunnen zijn dat je tijdens de weekenden, zon- en feestdagen wel aan het werk bent. Echter, in het algemeen is het zo dat de werkdagen overdag zijn en in doordeweeks.

Salaris eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties

Het salaris van een eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties varieert veel op basis van opleiding, ervaring en leeftijd. Wanneer je de mbo opleiding monteur service en onderhoud en werktuigkundige installaties hebt afgerond kun je een bruto salaris verwachten tussen de €1.600,- en €3.000,- per maand. Zie CAO metaal en techniek.

CAO 

In de meeste gevallen werk je onder de CAO metaal en techniek. Die vind je hier

Wat je wellicht ook interessant vindt