Beroepsprofiel basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Het is de nachtmerrie van veel autobezitters: stil komen te staan langs de weg omdat er iets mis is met het voertuig. Dit kost veel tijd en kan bovendien tot gevaarlijke situaties leiden. Om dit te voorkomen, brengt bijna iedereen de auto regelmatig naar de garage voor een kleine of grote onderhoudsbeurt. Een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen zorgt ervoor dat auto's goed blijven rijden. Wil je graag een opleiding volgen tot basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen? Volg dan de opleiding basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen aan het Regio College. 

Wat is een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen?

Een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen is iemand die reparaties en onderhoudswerkzaamheden verricht aan auto’s.

Wat doet een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen?

Een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen verricht reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan auto’s, denk bijvoorbeeld aan de APK keuring. De basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen werkt meestal voor een ander, en is exclusief gericht op het repareren en controleren van auto's.

Competenties

  • Technisch: je hebt technisch inzicht
  • Affiniteit met auto’s: je bent gek op autos
  • Nauwkeurig: je gaat secuur te werk

Waar kun je werken als basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen?

Als je de opleiding tot basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen succesvol hebt afgerond, kun je als automonteur aan de slag bij personenauto bedrijven, zoals dealerbedrijven, universele autobedrijven of snel servicebedrijven.

Doorstroommogelijkheden

Je zou ervoor kunnen kiezen om je te specialiseren binnen de motorvoertuigen techniek. Mogelijke vervolgopleidingen zijn dan:

Werktijden

Als basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen kunnen de werktijden variëren. Dit zal vooral afhangen van het type bedrijf waar je voor werkt en de urgentie van het dilemma. Het zou kunnen zijn dat je tijdens de weekenden, zon- en feestdagen wel aan het werk bent. Echter, in het algemeen is het zo dat de werkdagen overdag en doordeweeks zijn.

Salaris basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen

Als je interesse hebt om te werken als basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen is één van de vragen die naar boven komt natuurlijk: wat verdient een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen? Het loon van een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen hangt af van de opleiding, ervaring en leeftijd. Als je de mbo opleiding autotechniek hebt afgerond ligt het gemiddeld salaris van een basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen salaris tussen de €1.600,- en €3.500,- per maand. Zie CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf.

CAO basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

In de meeste gevallen werk je onder de CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf.

Aanmelden opleiding basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Lijkt het je wat om basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen te worden? Meld je dan aan voor de opleiding basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Wat je wellicht ook interessant vindt