Succesvolle online open dagen

maandag 23 november 2020

Bij de start op vrijdagavond om 18.00 uur was het even spannend of het technisch allemaal goed zou gaan, of de bezoekers de juiste linkjes hadden en de presentaties wilden starten, maar vrijwel alles ging goed. In totaal hadden we voor de online voorlichtingen op vrijdag en zaterdag 798 aanmeldingen.

Bij de presentatie maakten de meeste voorlichters gebruik van PowerPoint en korte filmpjes. Vragen werden direct mondeling of in de chat beantwoord. In sommige gevallen was er maar één deelnemer, maar dat kon het enthousiasme van de docenten niet temperen en de bezoeker werd met grote inzet en deskundigheid van informatie voorzien.

Voor een leerling van het vmbo is het lastig kiezen vanaf een beeldscherm. Daarom bieden we de mogelijkheid om te komen proefstuderen. Door een dagdeel mee te lopen met een opleiding krijgt de leerling een indruk van de sfeer van een locatie én van de inhoud van de gekozen opleiding.

De volgende open dag is op 27 januari 2021 en hopelijk, ondanks het online succes, kunnen we dan onze bezoekers weer letterlijk welkom heten op onze locaties.