Menu
Help mij kiezen

Proefstuderen

Leerlingen komen proefstuderen

Naar aanleiding van de verscherpte corona maatregelen vanuit het kabinet is het (vooralsnog) pas vanaf september weer mogelijk om te komen proefstuderen.  

Sta je voor een belangrijke studiekeuze en wil je hier graag zo snel mogelijk hulp bij krijgen? Ons Servicecentrum helpt je graag! 

 ---------------------------------------------

Proefstuderen

Ben je bezig met het kiezen van een mbo-opleiding? Wil je weten hoe het nou echt is om straks de opleiding van je keuze op het mbo te volgen? Dat kun je het beste zelf ervaren door een dagje mee te lopen met de opleiding, dat heet met een ander woord: proefstuderen.

Wat is proefstuderen?

Je loopt dan een dag of dagdeel mee met de opleiding van jouw keuze. Je ervaart in praktijk hoe een les verloopt. Je zit in de klas met de mbo-ers die de opleiding al volgen en je maakt kennis met de docenten. Proefstuderen is individueel: je maakt zelf, in overleg met je school, een afspraak bij de opleiding van jouw keuze.

Is proefstuderen bij het Regio College iets voor mij?

Zit jij momenteel in je derde of laatste jaar van het vmbo? En heb je je al georiënteerd op een opleiding en wil je weten of deze opleiding echt iets voor je is? Dan is proefstuderen echt iets voor jou!

Meld je hier aan om een dag (deel) mee te lopen.

Je wordt doorgeleid naar het aanmeldformulier om te komen proefstuderen.

Foutmelding?

Mocht er een foutmelding optreden, stuur dan een e-mail naar proefstuderen@regiocollege.nl

Wij controleren of de aanmelding is geaccepteerd. Negen van de tien keer is de aanmelding namelijk wel in het systeem geaccepteerd ondanks de foutmelding.

Kun je je school en decaan niet in de lijst vinden?

Stuur dan een e-mail naar proefstuderen@regiocollege.nl en vermeld dat de school en decaan niet in het systeem voorkomen. Geef de naam van je school en het
e-mailadres van de decaan door en dan zullen wij deze toevoegen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Help ik moet kiezen!Help ik moet kiezen!Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!