Werken in een kapsalon

Hoe is het om in een kapsalon te werken? Kim Sijpenhof (18) loopt stage bij Soko Kappers aan de Westzijde in Zaandam. Zij volgt de opleiding Kapper niveau 3 bij het Regio College. “Ik ben vorig jaar oktober hier begonnen, en het bevalt heel goed,” vertelt Kim.

Als stagiaire mag zij onder andere föhnen en verven. “De kleuren staan per klant in de computer. Als het nodig is meng ik de kleuren. Haren knippen doe ik nog niet. Maar laatst heb ik wel mijn moeder als model gebruikt. Het is natuurlijk altijd onder begeleiding. Ik leer hier heel veel. Het voordeel van de stage is dat er altijd een begeleider in de buurt is.” Kim vindt het contact met de klanten heel leuk. “In dit beroep is het omgaan met mensen heel belangrijk. Maar de eerste keer aan de telefoon vond ik het wel een beetje spannend.”

Kim wist altijd al dat ze kapster wilde worden. Als kind vond zij het al leuk om de haren van haar poppen te doen of bij vriendinnen de haren te vlechten. “Op het vmbo liep ik voor het eerst stage in een kapsalon. Dat beviel goed en dat is zo gebleven!” Kim heeft het erg naar haar zin in deze kapsalon. “Ik kwam hier vroeger zelf al als klant en wist toen al dat ik hier wel wilde werken. Het is een leuk team en ik zou graag hier blijven.”