Werken in de bouw

 

Jesse Verburg - Timmerman bij Bouwmensen


Jesse Verburg is leerling aan de techniek-campus. Via Bouwmensen werkt hij mee aan het opknappen van de praktijkruimten voor de opleiding Foodtechniek die binnenkort start. De theorielessen volgt hij op het Regio College.

Bouwmensen

Jesse werkt graag met zijn handen. Op zijn elfde had hij al een gereedschapskist en wist hij  dat hij timmerman wilde worden. Als BBL-er leert en werkt hij bij Bouwmensen (voorheen SPB) op de Techniekcampus. Bouwmensen neemt, ook in deze lastige tijden, leerlingen in dienst die zo ervaring opdoen. Daarnaast heeft het bedrijfsleven straks voldoende goed opgeleide vaklieden.

Handwerk

In de praktijkruimten voor Foodtechniek heeft Jesse onder andere plafonds bevestigd. ‘Het is leuker dan ik verwachtte! En ik heb veel geleerd. We hebben een dag in de week theorielessen en verder oefenen we in de praktijk. Ik weet intussen dat ik het liefst ambachtelijk werk met mijn handen doe.’ Jesse wil zich specialiseren in de Zaanse houtbouw. ‘Als ik klaar ben, ga ik op zoek naar een leuke baan.’

Motivatie

Jesses begeleider, Wil Nieland: ‘Er moet een klik zijn tussen bedrijf en leerling en het is belangrijk dat je gemotiveerd bent. Als je ervoor gaat, wil een bedrijf ook in jou investeren.’

Techniekcampus

Aan de techniekcampus zijn Tetrix (metaaltechniek), Bouwmensen (voorheen SPB, bouwtechniek) en binnenkort de opleiding Foodtechniek gevestigd. Deze bedrijven werken samen met het Regio College. De gemeente heeft een eenmalige bijdrage geleverd voor de aanschaf van de machines voor de Foodopleiding.