Werken in de apotheek

Kimberly van Oeffel loopt stage als apothekersassistent

Kimberley van Oeffel loopt stage als apothekersassistent in apotheek Westzijderveld

“Ik zie mezelf straks wel in de apotheek staan.”

“Als je werkt in een apotheek dan heb je een belangrijke rol”, weet Kimberley van Oeffel. “Je gaat met klanten om en je zorgt ervoor dat zij de juiste medicijnen krijgen.” Ze is zich er terdege van bewust dat ze haar hoofd er goed bij moet houden: “Er mag natuurlijk niets fout gaan.” 

Kimberley zit in het tweede jaar van de opleiding Apothekersassistent (BOL niveau 4). Ze loopt twee dagen per week stage in apotheek Westzijderveld in Koog aan de Zaan. Kimberley: “Ik koos voor dit beroep omdat mijn tante apothekersassistente is. Ik heb een dagje met haar meegelopen en het leek me leuk. Dit is mijn eerste langere stage. Ik kon zo beginnen en wordt goed geholpen door mijn collega’s. Een paar hebben ook op het Regio College gezeten.” 

Kimberley helpt klanten aan de balie, controleert recepten en voert ze in de computer in. “Na het controleren worden ze gepakt en geëtiketteerd en nog een keer gecontroleerd. Natuurlijk doe ik dat nog niet helemaal alleen. Verder checkt de computer of het de goede medicijnen zijn.

Ik vind het leuk om mensen aan de balie te helpen. We hebben op school ook les gehad in omgaan met probleemsituaties. Verder vind ik bereiding van medicijnen ook heel leuk, maar dat doen we in de apotheek niet meer. Hierna ga ik stage lopen in het ziekenhuis. Daar worden medicijnen nog wel bereid.” Kimberley is heel tevreden over haar eerste langere stage. “Ik zie mezelf straks wel in de apotheek staan. Ik vind het leuk om met collega’s om te gaan en ze hebben me goed geholpen.”