Werken in een hotel

Zaanstad zit toeristisch flink in de lift. Het is een leuke bestemming voor een dagje uit maar ook een goede uitvalsbasis voor toeristen en zakenmensen. In het trendy ingerichte Best Western Zaan Inn hotel loopt studente Lisa Lanting stage. Zij volgt de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality (niveau 3) bij het Regio College. Lisa: “Heel veel medestudenten wilden naar Amsterdam, ik vind het juist leuk dat ik dicht bij huis stage kan lopen.”

Als je de lobby binnenkomt kun je Lisa al meteen verwachten achter de receptie. Lisa: “Ik vind het heel leuk om verschillende soorten gasten te ontvangen. Maar ik doe veel meer dan alleen receptiewerk. Ik mag ook reserveringen maken en bijvoorbeeld aan toeristen uitleggen waar ze naartoe kunnen. Soms ga ik ook op een andere afdeling helpen. Dat doen we hier allemaal. Het is verder belangrijk dat je je talen goed spreekt.”

Op het roc wordt je natuurlijk al voorbereid op het werk, maar in de praktijk is alles toch ook weer net een beetje anders. Werken met een ander reserveringssysteem of meedraaien in een dienst. Ook moest ze wennen aan de hele dag staan. “Maar iedereen helpt  me goed en ik kan mijn stagebegeleider altijd bellen!” vertelt Lisa.

Lisa is bijna klaar met haar opleiding. Ze weet nog niet zeker of ze hierna verder gaat met niveau 4. “Anders wil ik hier graag blijven werken. Het is een leuk team en ik vind het werk erg leuk!”