(Senior) docent Economie, team Retail & Ondernemen

0,8-1 fte, voor de school Economie & Toerisme, Zaandam
Salaris voor een docent van maximaal € 5.078,- bruto per maand (schaal LB cao mbo) of voor een senior docent maximaal € 5.740,- bruto per maand (schaal LC cao mbo) bij een volledig dienstverband.

Je werk

Als docent economie werk je samen met een team collega’s aan de ontwikkeling en vernieuwing van het (beroeps)onderwijs dat is afgestemd op de praktijk. Het is jouw taak het onderwijs te verzorgen (voorbereiding, uitvoering, toetsing en evaluatie), afgestemd op de leerbehoeftes van de studenten.

Het team & Business school

De Business school wordt gevormd door de opleidingen binnen het economisch domein. We streven naar hoogwaardig, relevant en uitdagend onderwijs voor onze studenten. Ons doel is om studenten effectief te begeleiden en hen inzicht te geven in de betekenis van hun opleiding (beroep) binnen de context van het bedrijfsleven of organisaties. Voor onze partners in de regio (o.a. vo, hbo, stagebedrijven) hebben we een helder profiel en worden we gezien als een betrouwbare samenwerkingspartner.
De kracht van de Business school ligt in onze gezamenlijke inspanningen. We geloven dat we van elkaar kunnen leren en door samen te werken bereiken we synergie die de kwaliteit van ons onderwijs én daarmee onze impact op de studenten versterkt. Zelf vormgeven aan het onderwijs doe je ook door het ontwikkelen van leermiddelen, lesmateriaal, modulen en andere delen van het curriculum.  

Wij zoeken

 • Je beschikt over aantoonbare ervaring en/of affiniteit met het mbo-onderwijs en het verzorgen van lessen Ondernemen, Management & Organisatie, Verkoop en Klantreis.
 • Daarnaast ben je in het bezit van of studerend voor een 2e graad lesbevoegdheid.
  Zij-instromers met minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau die bereid zijn de pedagogisch didactische aantekening te behalen worden ook uitgenodigd te solliciteren.
 • Je hebt ervaring in of affiniteit met het werkveld waarvoor onze studenten worden opgeleid.
 • Je hebt affiniteit met onze studenten en je kunt je inleven in hun drijfveren.
 • Ten slotte ben je een teamspeler, werk je kwaliteit- en resultaatgericht en beschik je over gevoel voor humor, aanpassings- en doorzettingsvermogen.

Wij bieden

 • Een uitdagende baan als docent economie bij een ambitieus team voor 40 uur per week.
 • Een arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor een jaar en met uitzicht op verlenging.
 • Een salaris voor een docent van maximaal €5.078,- bruto per maand (schaal LB cao mbo) of voor een senior docent maximaal € 5.740,- bruto per maand (schaal LC cao mbo) bij een volledig dienstverband. Je salaris is afhankelijk van de relevante kennis en ervaring die je meebrengt. 
 • Daarnaast kun je profiteren van een ruime verlofregeling, collectiviteitskorting ziektekostenverzekering, fietsplan, ruime mogelijkheden tot scholing, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Wie we zijn

Regio College en Horizon College gaan in schooljaar 2024-2025 verder als Talland College. Sinds 1 januari 2024 zijn we al één stichting. Word je aangenomen, dan kom je in dienst van deze nieuwe stichting. Lees meer over het Talland College. We zijn een onderwijsinstelling waar vernieuwend onderwijs wordt gemaakt, samen met meer dan 17.000 studenten en ruim 1800 medewerkers. Op onze locaties in Noord-Holland, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad, verzorgen we meer dan 200 mbo-opleidingen. Hierin werken we nauw samen met organisaties en het bedrijfsleven.

Ons college staat midden in de samenleving. Onze studenten en medewerkers hebben een diverse achtergrond met ieder zijn eigen unieke talenten. Dit helpt ons nog beter onderwijs te geven. Bij ons krijg je het vertrouwen om te werken vanuit je expertise in samenwerking met elkaar.

Informatie en sollicitatie

Voor informatie kun je je richten tot Marjolein Bos, teammanager Business school, mbos@regiocollege.nl. Herken je jezelf in het geschetste profiel stuur dan zo snel mogelijk je sollicitatie per e-mail naar secretariaatscholen@regiocollege.nl.

Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure.