Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen is hét aanspreekpunt als u scholing zoekt voor uw medewerkers. U kunt bij ons terecht voor een compleet aanbod BBL-opleidingen (beroepsbegeleidende leerweg), maar ook voor bijscholingmodules en functiegerichte trainingen en cursussen. Een aantal opleidingen voeren wij samen met diverse opleidingspartners en brancheorganisaties uit. Het onderwijs kan op één van onze locaties of incompany worden uitgevoerd. 

Bedrijfsopleidingen:

  • is thuis in de markt, bekend in uw organisatie en betrokken bij uw medewerkers;
  • biedt scholing op meerdere startmomenten flexibel aan, is gericht op continuïteit en kosten efficiënt;
  • beschikt over gekwalificeerde docenten, up-to-date lesmateriaal en moderne didactiek;
  • wordt centraal aangeboden in het goed bereikbare Zaandam of bij u op locatie (incompany);
  • werkt voor u met één contactpersoon vanaf oriëntatie tot aan diplomering;
  • verzorgt de mbo-opleidingen vanuit de opleidingsteams waardoor de onderwijskwaliteit is geborgd.

BBL op maat

In overleg met u kunnen wij een BBL-opleiding op maat aanbieden. Wij inventariseren uw opleidingswens, analyseren de mogelijkheden van de medewerkers en vergelijken dit met een vastgestelde beroepsopleiding in het centraal register beroepsopleidingen (crebo). U ontvangt vervolgens een opleidingsvoorstel op maat. Hierin is opgenomen, hoe de ontbrekende kennis en ervaring bij uw medewerkers wordt aangevuld.

Aanbod bedrijfsopleidingen verschillende sectoren

Handel & zakelijke dienstverlening
Of u uw medewerkers nu op economisch terrein verder wilt laten ontwikkelen en scholen of verkoopvaardigheden wilt stimuleren, wij kunnen u zowel op financieel als commercieel terrein van dienst zijn. In verschillende sectoren is de digitalisering ver ontwikkeld. In het onderwijs zijn de laatste ontwikkelingen geïntegreerd.

Zorg & Welzijn
Ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan momenteel snel. Beschikbare competenties van medewerkers moeten in een veranderende context worden uitgevoerd. Daarnaast moeten zij andere of nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Wij werken intensief samen met instellingen en organisaties in de gezondheidszorg. Hierdoor beschikken docenten over de juiste expertise en is de aansluiting met het werkveld adequaat.

ICT
U kunt bij ons terecht voor opleidingen binnen ICT, met name gericht op functies als beheerder, support medewerker en als ontwikkelaar. Tevens verzorgen wij cursussen, gericht op het behalen van certificaten die in de branche worden gehanteerd. Vanuit ons netwerk bedienen wij bedrijven in de regio en daarbuiten.

Bouw & infra
De bouwbranche is sterk in beweging. De economie trekt weer aan en daarmee neemt de vraag naar nieuwbouw- en verbouwprojecten toe. Dit geldt zowel voor de utiliteitsbouw als de woningbouw. Door de structuur van de woningmarkt, is een vervangingsvraag te verwachten. Ook op het terrein van weg- en waterbouw zijn de vooruitzichten positief. Onze banden met bedrijven in deze branches zijn hecht. Wij ontwikkelen met elkaar mee waardoor het onderwijs up-to-date is en de aansluiting met het werkveld optimaal.

Techniek
Het Regio College heeft een lange traditie in het verzorgen van technische opleidingen aan bedrijven en organisaties. Vaak gaat het om specialistische opleidingen. Doordat uw bedrijfsprocessen voor ons voorop staan, zijn wij uiterst flexibel in startdatum en locatie. Over de wijze waarop de opleiding wordt opgebouwd is overleg.

Optiek
Opleidingen in de Optiek kunnen voor groepen op maat en in de vorm van bijscholing of masterclass worden aangeboden, waarbij niveau, inhoud en locatie naar behoefte worden aangepast.

Meer informatie
Voor meer informatie over onze maatwerkopleidingen kunt u contact opnemen met de afdeling Bedrijfsopleidingen.