Beroepsprofiel technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

Het vak van automonteur is een mooi vak dat al een tijdje bestaat. Echter, de tijd staat niet stil en zeker niet in de auto industrie. Met nieuwe trends waarbij elektronica steeds meer een hoofdrol gaat spelen is het voor de “gewone” autotechnicus het niet meer bij te benen. Gelukkig is er dan de technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen die zich heel comfortabel voelt in deze “nieuwe” wereld. Dat vraagt om een goed ontwikkeld technisch inzicht en veel zelfstandigheid. Heb je interesse om technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen te worden? Bekijk dan de opleiding technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen.

Wat is een technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen?

Als technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen ben jij gespecialiseerd in het opsporen van de oorzaak van storingen bij personenauto's. Het verschil met een “gewone” monteur is dat een technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen meer verstand heeft van het elektronische aspect.

Wat doet een technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen?

Een technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen:

  • Stelt diagnoses aan personenauto’s,
  • Bereidt werkzaamheden voor,
  • Voert onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit,
  • Rapporteert de werkzaamheden

Competenties

  • Technisch: je hebt technisch inzicht
  • Affiniteit met auto’s: je bent gek op autos
  • Nauwkeurig: je gaat secuur te werk
  • Communicatief sterk: je bent een centraal aanspreekpunt

Waar kun je werken als technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen?

Als technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen werk je meestal bij een autobedrijf gericht op personenauto’s. Dat kan zijn een autogarage waar ze alleen auto’s repareren, maar het kan ook zijn dat je bij een bedrijf werkt dat auto’s verkoopt, repareert en onderhoudt.

Doorstroommogelijkheden

Je kan je specialiseren door een vervolgopleiding hbo-opleiding Autotechniek te volgen.

Werktijden

Als eerste technicus voertuigen en mobiele werktuigen kunnen de werktijden variëren. Dit zal vooral afhangen van het type bedrijf waar je voor werkt en de urgentie van het dilemma. Het zou kunnen zijn dat je tijdens de weekenden, zon- en feestdagen wel aan het werk bent. Echter, in het algemeen is het zo dat de werkdagen overdag en doordeweeks zijn.

Salaris technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

Het loon van een technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen hangt af van de opleiding, ervaring en leeftijd. Wanneer je de mbo opleiding technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen hebt afgerond ligt het bruto salaris tussen de €1.600,- en €3.500,- per maand. Zie de CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf.

CAO technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

In de meeste gevallen werk je onder de CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf

Aanmelden opleiding technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

Lijkt het je wat om technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen te worden? Bekijk dan de opleiding technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen en meld je aan!

 

Wat je wellicht ook interessant vindt