Beroepsprofiel monteur werktuigkundige installaties

Beroepsprofiel monteur werktuigkundige installaties 

Water uit de kraan, een warm huis, koken op gas, we vinden het allemaal zo vanzelfsprekend. Maar om het bij jou thuis te krijgen en ervoor te zorgen dat het werkt, heb je een installatiemonteur nodig. Hij zorgt ervoor dat huishoudens voorzien worden en blijven van water en warmte. Wil je de opleiding volgen tot monteur werktuigkundige installaties? Klik dan hier voor de opleiding

Wat is een monteur werktuigkundige installaties?

Een monteur werktuigkundige installaties werkt bij installatiebedrijven die de installaties verzorgen en/of onderhouden voor gas, water, centrale verwarming en riolering.

Wat doet een monteur werktuigkundige installatiesmonteur?

De werkzaamheden van een monteur werktuigkundige installaties kunnen bestaan uit het aanleggen van nieuwe installaties, aanpassen en/of onderhouden van bestaande installaties.

Competenties

  • Analytisch: je hebt oog voor details.
  • zorgvuldig: je gaat met zorg en precisie te werk
  • Flexibel: je kan worden ingezet op verschillende klussen, op verschillende locaties.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel: je bent betrouwbaar en komt je afspraken na.

Waar kun je werken als monteur werktuigkundige installaties?

Als monteur werktuigkundige installaties kan je onder andere werken voor installatiebedrijven die installaties voor gas, water, centrale verwarming en riolering aanleggen of onderhouden. Voor het onderhoud en de reparatie van de machines en apparaten werkt de Servicemonteur meestal bij de klanten op locatie.

Doorstroommogelijkheden

Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

Werktijden

Als monteur werktuigkundige installatie kunnen de werktijden variëren. Dit hangt vooral af van het installatiebedrijf waar je voor werkt en hoe dringend het probleem is. Het kan gebeuren dat je tijdens de weekenden, zon- en feestdagen aan het werk bent. Maar, in het algemeen is het zo dat de werkdagen overdag en doordeweeks zijn.

Monteur werktuigkundige installaties salaris

Het salaris van een monteur werktuigkundige installaties varieert op basis van opleiding, ervaring en leeftijd. Als  je de mbo-opleiding monteur werktuigkundige installaties hebt afgerond kun je een brutosalaris verwachten tussen de €1.600,- en €3.000,- per maand. Zie CAO metaal en techniek.

CAO

In de meeste gevallen werk je onder de CAO metaal en techniek. Die vind  je hier.

Wat je wellicht ook interessant vindt