Profiel Monteur Werktuigkundige Systemen

Een monteur service en onderhoud werkt op een storings- of onderhoudsafdeling van een bedrijf en weet veel van werktuigkundige installaties en systemen. Bijvoorbeeld: installaties voor gas, centrale verwarming en water.

Wat is een monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen en installaties?

Een monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen en installaties werkt aan het onderhoud en reparaties van installaties. Denk hierbij aan warmtepompen, mechanische ventilatiesystemen, gastoestellen, zonneboilers en koelmachines.

Wat doet een monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen en installaties?

Een monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen zorgt ervoor dat huishoudens voorzien worden en blijven van water en warmte.

Competenties

  • Analytisch: je hebt oog voor details.
  • zorgvuldig: je gaat met zorg en precisie te werk
  • Flexibel: je kan worden ingezet op verschillende klussen, op verschillende locaties.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel: je bent betrouwbaar en komt je afspraken na.

Waar kun je werken als monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen en installaties?

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je gaan werken bij een dienstverlenende organisatie gericht op service (reparaties) en onderhoud aan werktuigkundige installaties t.b.v. warm tapwater en klimaatbeheersing.

Doorstroommogelijkheden

Binnen de installatietechniek zijn er een aantal doorstroommogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een functie waar je meer verantwoordelijkheid hebt. Een mogelijke vervolgopleiding is eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties niveau 3.

Werktijden

Als monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties en systemen kunnen de werktijden variëren. Dit hangt  vooral af van het installatiebedrijf waar je voor werkt en hoe dringend het probleem is. Het kan gebeuren dat je tijdens de weekenden, zon- en feestdagen aan het werk bent. Maar, in het algemeen is het zo dat de werkdagen overdag en doordeweeks zijn.

Salaris monteur service en onderhoud werktuigkundige systemen en installaties

Het salaris van een monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties en systemen varieert op basis van opleiding, ervaring en leeftijd. Als je de mbo opleiding hebt afgerond kun je een bruto salaris verwachten tussen de €1.600,- en €3.000,- per maand. Zie CAO metaal en techniek.

CAO

In de meeste gevallen werk je onder de CAO metaal en techniek. Die vind je hier.

Wat je wellicht ook interessant vindt