Beroepsprofiel marketing & communication specialist

Iedere organisatie wil zijn producten of diensten graag aan de man brengen. Als marketing & communication specialist bedenk je vanuit een marktgerichte houding wat klanten willen kopen en hoe je met hen in contact komt. Jij werkt mee aan marketing- en communicatieplannen en je bedenkt marketingactiviteiten. Ben je communicatief sterk en vind je het leuk om bij te dragen aan het vergroten van de naamsbekendheid en het succes van jouw bedrijf? Volg dan de opleiding Marketing & communicationspecialist niveau 4 aan het Regio College.

Wat is een marketing & communication specialist 

Een marketing en communication specialist is verantwoordelijk voor de marketing- en communicatie activiteiten binnen een organisatie, zowel intern als extern. Als marketing & communication specialist heb je veel verschillende taken. Denk aan het  coördineren van de uitgave van nieuwsbrieven, jaaroverzichten, voorlichtingsmateriaal en -campagnes, artikelen schrijven, medewerkers adviseren over communicatie, overleggen met externe partijen, vormgevers en fotografen, de huisstijl bewaken, drukproeven controleren, websites actualiseren, deelnemen aan projecten en evenementen. Een heel afwisselende en creatieve functie.

Wat doet een marketing & communication specialist 

Als marketing & communication specialist:

 • volg je ontwikkelingen op de markt en doe je marktonderzoek;
 • verzorg je on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten;
 • assisteer je bij het opstellen van marketing- en communicatieplannen en voer je deze uit;
 • weet je precies hoe je je doelgroepen het beste kunt benaderen;
 • ontwikkel en beheer je voorlichtings- en promotiemateriaal en geef je zelf voorlichting;
 • houd je informatie op website en intranet actueel;

Competenties 

 • Klantgericht: je bent dienstverlenend en denkt met de opdrachtgever mee;
 • Sociaal: je hebt mensenkennis, je kan duidelijk communiceren, goed luisteren en situaties aanvoelen;
 • Kwaliteitsgericht: goed werk afleveren is belangrijk voor je;
 • Creatief: je bedenkt makkelijk nieuwe content en activiteiten;
 • Samenwerken: je werkt graag samen en kan makkelijk communiceren met collega's en opdrachtgevers;

Waar kun je werken als marketing & communication specialist 

Na deze opleiding kun je werken op bijvoorbeeld een communicatie- of voorlichtingsafdeling, een marketing- of verkoopafdeling of bij een advies- of evenementenbureau.

Doorstroommogelijkheden 

Heb je inmiddels wat ervaring opgedaan als marketing- & communication specialist, dan kun je, eventueel door het volgen van cursussen in de richting van marketing of communicatie, doorgroeien naar functies met meer zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en leidinggevende taken.

Werktijden 

Je werktijden vallen doorgaans binnen kantoortijden (8.00 - 18.00 uur), maar dit is uiteraard wel afhankelijk van het bedrijf waar je werkt.

Salaris marketing & communicatie specialist 

Het startsalaris van een marketing & communication specialist ligt rond de € 2.180,-  bruto per maand. Met de jaren groei je door in je functie en in salaris. Het gemiddelde salaris ligt op € 2.907,- bruto per maand.

Cao 

De detailhandel kent veel verschillende cao’s. Vraag bij jouw stage- of leerbedrijf na welke cao zij hanteren. Op internet kan je deze cao’s vaak heel makkelijk vinden.

Wat je wellicht ook interessant vindt