Beroepsprofiel logistiek medewerker

Een logistiek medewerker is een uitvoerende kracht. De Logistiek medewerker draagt eraan bij dat de distributie van goederen en producten efficiënt verloopt. Dit doet hij door goed beheer van magazijnen en loodsen. Ben jij nieuwsgierig naar dit proces dat altijd op rolletjes moet lopen? Dan is de opleiding Logistiek medewerker wat voor jou.

Wat is een logistiek medewerker? 

Een logistiek medewerker werkt in magazijnen, loodsen of distributiecentra. Een logistiek medewerker zorgt mede voor een goed verloop van de goederenstroom, van inname  tot verwerking en uiteindelijk de verzending.

Functieomschrijving logistiek medewerker

Het lossen en opslaan van goederen, het bij elkaar zoeken van goederen die verzonden moeten worden, stickeren en verpakken, goederen verzendklaar maken en laden en het controleren van de inventaris zijn allemaal taken van een logistiek medewerker. Het merendeel is de logistiek medewerker fysiek bezig, maar het kan ook zijn dat er op een werkdag een aantal administratieve taken moeten worden uitgevoerd.

Competenties logistiek medewerker

  • Secuur: je gaat netjes en oplettend te werk,
  • Uitvoerend: je vindt het niet erg om fysiek te werken,
  • Veilig: Jouw eigen veiligheid en die van je collega’s staan voorop,
  • Plichtsgetrouw: iedereen kan van jou op aan. 

Waar kun je werken als logistiek medewerker 

Als je de opleiding tot logistiek medewerker succesvol hebt afgerond, kun je bijvoorbeeld aan de slag in een groot magazijn, bij een distributiecentrum of bij een groothandel. 

Doorstroommogelijkheden 

Mocht je willen doorgroeien als  logistiek medewerker dan zijn daar zeker mogelijkheden in. Je kan er dan aan denken om logistiek teamleider te worden of nog een stap verder: logistiek supervisor/manager. 

Werktijden

Als logistiek medewerker kunnen de werktijden variëren. Dit zal vooral afhangen van het type bedrijf waar je voor werkt. Het zou kunnen zijn dat je in de avond  en tijdens weekenden, zon- en feestdagen aan het werk bent. 

Salaris logistiek medewerker

Wanneer je de opleiding tot logistiek medewerker afgerond hebt, vraag je je hoogstwaarschijnlijk af: wat verdiend een logistiek medewerker? We geven je daarom graag een salarisindicatie, maar het loon van een logistiek medewerker hangt wel af van de opleiding, ervaring en leeftijd. Wanneer je de MBO opleiding logistiek medewerker hebt afgerond ligt het bruto salaris rond de €1.600,- per maand. Daarna kan je klimmen in loonschalen tot een maximum van ongeveer €3.800,- per maand. Dit kan worden teruggevonden in het CAO beroepsgoederenvervoer

CAO logistiek medewerker

In de meeste gevallen werk je onder de CAO beroepsgoederenvervoer

Wat je wellicht ook interessant vindt