Beroepsprofiel eerste monteur woning

Water uit de kraan, een warm huis, koken op gas, we vinden het allemaal zo vanzelfsprekend. Maar om het bij jou thuis te krijgen en ervoor te zorgen dat het werkt, heb je een installatiemonteur nodig. De eerste monteur woning kan het allemaal en doet het bij jou op locatie. Hij houdt zich daar bezig met aanleg en onderhoud van werktuigkundige installaties en onderhoud van toestellen. Wil jij een bijdrage leveren aan installatiewerkzaamheden bij mensen thuis? Dan is de opleiding tot eerste monteur woning zeker iets voor jou.

Wat is een eerste monteur woning?

Een eerste monteur woning werkt voor particulieren of in de woningbouw aan verschillende installaties in huis. Een eerste monteur woning houdt zich bezig met het aanleggen en onderhouden van werktuigkundige installaties.

Wat doet een eerste monteur woning?

Een eerste monteur woning komt op bij woningen langs om te zorgen dat de installaties die in het dagelijkse huishouden worden gebruikt gecontroleerd, gerepareerd en geïnstalleerd worden.

Competenties

  • Handig: je kan werken met je handen, en laat je niet van de wijs brengen,
  • Ruimtelijk inzicht: je kan een technisch dilemma vinden in kaart brengen en daarna oplossen,
  • Zelfstandig: je kan zelfstandig klussen opstarten en afronden,
  • Netjes en vriendelijk: je bent het visitekaartje van het bedrijf.

Waar kun je werken als eerste monteur woning? Als eerste monteur woning kun je voor zowel jezelf werken als voor een werkgever. De taken worden vooramelijk op locatie, in de woningen dus, uitgevoerd.

Doorstroommogelijkheden 
Mocht je hierna door willen groeien, dan kan je er voor kiezen om kennis binnen andere takken van de installatie techniek sector op te doen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een mbo-opleiding installatietechniek aan het Regio College.

Werktijden

Afhankelijk van de urgentie van het probleem kunnen de werktijden variëren. Het kan goed zijn dat dringende werkzaamheden zich voordoen op feestdagen en in weekenden. Je moet geen bezwaar hebben tegen onregelmatige werktijden. Maar, meestal kunnen de klussen overdag en doordeweeks uitgevoerd worden.

Eerste monteur woning salaris

Het salaris van een eerste monteur woning niveau 3 varieert veel op basis van opleiding, ervaring en leeftijd. Als je de opleiding eerste monteur woning hebt afgerond kun je een bruto salaris verwachten tussen de €1.600,- en €3.000,- per maand. Zie CAO metaal en techniek.

CAO

In de meeste gevallen werk je onder de CAO metaal en techniek. Die vind je hier.

Aanmelden opleiding eerste monteur woning

Lijkt het je wat om timmerman te worden? Bekijk dan de opleiding tot eerste monteur woning en meld je aan!

 

Wat je wellicht ook interessant vindt