Beroepsprofiel business administration & control specialist

Geen enkel bedrijf kan zonder administratie. Als business administration & control specialist ben je verantwoordelijk voor alle administratieve werkzaamheden binnen een organisatie. Van financiële boekingen tot aan interne en externe rapportages en het doen van belastingaangiftes: jij draait je hand er niet voor om. En omdat een goede en gedegen administratie aan de basis ligt van elke succesvolle organisatie, is jouw bijdrage essentieel. Wil jij business administration & control specialist worden? Volg dan de opleiding Business administration & control specialist aan het Regio College.

Wat is een business administration & control specialist 

Een business administration & control specialist zorgt voor de financiële administratie van een bedrijf. Je verzamelt en ordent financiële gegevens en je registreert ze in boekhoudkundige programma's. Je kent de administratieve processen feilloos en je spoort fouten op en herstelt deze. Jouw werkzaamheden zorgen ervoor dat er een goed overzicht is van de financiële situatie. Ook hou je de directie op de hoogte met financiële rapportages.

Wat doet een business administration & control specialist 

Als business administration & control specialist:

 • houd je overzicht over de administratie en boekhouding van een bedrijf;
 • lever je een bijdrage aan de debiteuren- en crediteurenadministratie;
 • gebruik je de wettelijke en fiscale regels voor verschillende ondernemingsvormen;
 • registreer je cijfers die betrekking hebben op voorraden-, uren en budgetten;
 • assisteer je bij periodieke verslaglegging;
 • controleer je je eigen werk en dat van anderen systematisch;
 • lever je informatie aan en doet voorstellen voor verbeteringen zodat het management bedrijfseconomische besluiten kan nemen.

Competenties 

 • Cijfermatig inzicht: je kunt financiële vraagstukken oplossen door te analyseren, verbanden te leggen en te concluderen;
 • Kwaliteitsgericht: goed werk afleveren vind je belangrijk en daarom controleer je je werk altijd goed;
 • Verantwoordelijk: je neemt je taken zoals het correct verwerken van de administratie serieus;
 • Analytisch: je onderzoekt problemen stap voor stap tot je een oplossing hebt gevonden.

Waar kun je werken als business administration & control specialist 

Met deze opleiding kun je overal in het bedrijfsleven terecht. Van kleine lokale ondernemingen tot grote multinationals. Je werkt bijvoorbeeld op de administratie van een bedrijf of bij een accountants- of administratiekantoor.

Doorstroommogelijkheden 

Heb je inmiddels wat ervaring opgedaan als business administration & control specialist, dan kun je, eventueel door het volgen van cursussen, doorgroeien naar functies met meer zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en leidinggevende taken.

Werktijden 

Je werktijden vallen doorgaans binnen kantoortijden (8.00 - 18.00 uur), maar dit is uiteraard wel afhankelijk van het bedrijf waar je werkt.

Salaris specialist bedrijfsadministratie 

Het startsalaris van een business administration & control specialist ligt rond de € 1.744,-  bruto per maand. Met de jaren groei je door in je functie en in salaris. Het gemiddelde salaris ligt op € 2.422,- bruto per maand.

Cao 

Onder welke cao je valt hangt af van het bedrijf waar je werkt. Een mogelijke cao is de cao accountants- en administratiekantoren.

Wat je wellicht ook interessant vindt